Početna Gradske teme Tour de Fruška od 20. do 22. maja na obroncima Fruške gore

Tour de Fruška od 20. do 22. maja na obroncima Fruške gore

Na obroncima Fruške gore, na 25 kilometara od Novog Sada i 75 kilometara od Beograda, kraj maja biće obeležen nesvakidašnjim sportskim događajem, koji će obradovati sve ljubitelje prirode, biciklizma, zdravog života i sporta uopšte. Od 20. do 22. maja 2022. godine Vrdnik će postati centar biciklizma i sporta.

Manifestacija Tour de Fruška je manifestacija sportsko rekreativnog karaktera namenjena svim ljubiteljima prirode, zdravog života, biciklizma i sporta uopšte, a svi koji je posete će biti u prilici da se takmiče, kako u biciklizmu tako i u trail sportskom izazovu. Pored promocije sporta, cilj ove manifestacije je i promocija pokrajinske privrede, koja će se svim posetiocima predstaviti na Noćnom Bazaru, na kojem će svoje mesto za promociju imati i turistička oblast, predstavljajući kulturna dešavanja, i turističke organizacije iz cele Vojvodine.

Kada je sport u pitanju, kao glavna stvar manifestacije Tour De Fruška, takmičari će moći da se prijave za MTD maraton, rekreativnog karaktera, trail trku, trku za najmlađe posetioce „GAS GAS“, a kao najatraktivnija izdvaja se prva E – bike trka „Velika nagrada Vrdnika“. Za svaku od trka obezbeđene su prve tri nagrade u kategorijama za muškarce i žene. Budući da se manifestacija održava na vojvođanskoj najpoznatijoj planini, poseban izazov takmičarima i samim trkama predstvaljaju staze, koje pružaju nesvakidašnji vizuelni ali i sportski doživljaj.

Staza S – 15 kilometara

Stazu S će koriste trail trkači za INVICTUS TRAIL TDF CHALLENGE, takmičari za MTB MARATON S kao i takmičari za EBike Veliku nagradu VRDNIKA.

Staza M – 38 kilometara

Ovu stazu će koristiti takmičari za MTB MARATON M.

Staza L – 58 kilometara
Ovu stazu će koristiti takmičari za MTB MARATON L.

Staza drumske vožnje – 48 kilometara

Na ovoj stazi se neće odvijat zvanična trka, već promotivna DRUMSKA VOŽNJA, za sve amaterske uživaoce planinske vožnje bicikla.

Pored velikog broja sportista i prijavljenih takmičara iz cele Srbije, regiona i Evrope, značaj ove manifestacije, kao i koliko je i zašto važno da se dogodi u mestu Vrdnik prepoznala je, pre svega, Pokrajinska vlada AP Vojvodine, koja je glavni pokrovitelj manifestacije, zatim Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Novi Sad, Turistička organizacija Vojvodine – TOV, Turistička organizacija Novog Sada – TONS, Opština Irig, Nacionalni park Fruška gora, Dom zdravlja Novi Sad.

PRIJAVE TAKMIČARA

Koliko je manifestacija Tour de Fruška značajan događaj, govori u prilog i činjenica da se do sada prijavilo preko 500 takmičara, no kako organizacija želi da ovaj događaj privuče što veći broj posetilaca i takmičara prijave su otovrene do početka manifestacije, pa tako svi koji žele da učestvuju mogu da se prijave na sledeći način :

NAČIN PRIJAVE

Zvanične prijave se vrše putem sajta https://trka.rs/event/279/

IZNOS STARTNOG PAKETA

2.500 rsd do 15.05 / Nakon tog datuma 3.500 dinara.

ŠTA SPADA U STARTNI PAKET?

Majica, takmičarski broj, finišerska medalja, okrepne stanice, servis za bicikl.

Pozivamo vas da budete deo ove jednistvene manifestacije i prve Fruškogorske biciklističke trke, kako bi smo zajedno promovisali i podržali, sport, zdrav život, turizam, domaću privredu, Frušku goru i Vojvodinu, a manifestaciju Tour de Fruška upisali na mapu evropskih prestižnih trka.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Pixabay