Početna Gradske teme Traži se firma koja će održavati trim stazu i novosadske terene

Traži se firma koja će održavati trim stazu i novosadske terene

0

Gradska uprava za komunalne poslove traži firmu koja će na području Novog Sada održavati tartan staze i sve veštačke podloge. Radi se o javnoj nabavci u otvorenom postupku za usluge čišćenja, brisanja i drugih vidova održavanja podloga u gradu, a naročito na Keju i sportskim terenima. Lokacije o kojima je potrebno brinuti su: tartan staza na keju, košarkaški tereni kod mosta, fitnes sprave u teretanama na otvorenom na Keju, tereni za mini golf kod Veslačkog kluba “Danubius”, tartan podloge na dečijim igralištima, kao i na teretanama na otvorenom.

Tartan staze i terene treba održavati najmanje dva puta mesečno, pri čemu se moraju ukloniti sve žvakaće gume sa podloge. Uslovima javne nabavke predviđa se obilazak svih terena najmanje jednom nedeljno i ručno uklanjanje krupnijeg otpada.

Kriterijum za odabir najbolje firme za ovaj posao je najniža ponuđena cena.

Inače, ovom nabavkom Grad bira firmu koja će ove godine brinuti o površinama u gradu, iako je skoro polovina 2017. godine. To znači da već pet meseci niko ne brine o ovim površinama, s obzirom na to da nije bilo nabavke. Zbog čega Grad nije ranije odabrao firmu za održavanje staza nisu za 021 naveli u Upravi za komunalne poslove.

Podsetimo da je 021 nedavno pisao o korišćenju i (zlo)upotrebi tartan staze na keju, za koju su lokalnim aktima predviđene i kazne. Prema Odluci o upravljanju kejom u Gradu Novom Sadu, na trim-stazi zabranjena je vožnja bicikla, rolera, skejtbordova, trotineta, kao i šetnja pasa i mačaka. Zabranjeno je i korišćenje staze mimo njene svrhe, koja je rekreacija tj. trčanje. Međutim, kako za 021 kažu Novosađani koji redovno koriste ovu stazu za trčanje, građani mahom ne znaju da koriste trim-stazu i ponekad je ne razlikuju od biciklističke staze, koja je jasno obeležena za dvotočkaše. S druge strane, trim-staza nije obeležena kao isključivo namenjena sportistima.

Prema gradskoj odluci, za zloupotrebu staza na Keju preti novčana kazna od čak 8.000 dinara.

Autor: Gorica Nikolin – gorica@021.rs
Foto: 021.rs