Početna Gradske teme Traži se rešenje: Novosađani se žale na nepropisno parkiranje i oštećene ivičnjake

Traži se rešenje: Novosađani se žale na nepropisno parkiranje i oštećene ivičnjake

0

Na današnjoj sednici Komisije za predstavke i predloge, razmatrane su predstavke stanara zgrada na Bulevaru vojvode Stepe od 117 do 131 i u Balzakovoj ulici 10 i Maksima Gorkog 17a.

Stanari zgrada na Bulevaru vojvode Stepe od 117 do 131, uputili su predsednici ove stambene zajednice žalbu na nepropisno parkiranje automobila između njihovih zgrada.

Prema njihovim navodima, nesavesni vozači parkiraju svoja vozila već duži niz godina na uskom asfaltnom putu, koji služi za prolaz pešaka, prenosi portal 021. Na taj način, ističu, ugrožena je sigurnost prolaznika, pa i dece koja se tu igraju. Otežan je i prilaz vozilima hitne pomoći, vatrogasnim vozilima ili vozilima za invalide.

Sa druge strane, stanari zgrade u Ulici Maksima Gorkog na broju 17a uputili su predstavku u kojoj navode da je potrebno urediti zeleni pojas ispred njihove zgrade i na taj način sprečiti njegovu devastaciju od strane nesavesnih vozača, dostavljača robe i ostalih koji na tom prostoru zaustavljaju ili parkiraju vozila.

Članice i članovi Komisije uputiće sve ove predstavke nadležnim komunalnim preduzećima i gradskim upravama sa zahtevima da se što pre iznađu rešenja za ove probleme.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay