Početna Gradske teme Treća Srbija: Antifašistička dekontaminacija KCNS je poziv na linč

Treća Srbija: Antifašistička dekontaminacija KCNS je poziv na linč

0

trecaa srbija
Treća Srbija smatra da je jučerašnji performans grupe maskiranih ljudi ispred zgrade Kulturnog centra bio poziv na linč funkcionera te stranke Andreja Fajgelja. Naime, grupa mladih je juče izvršila “antifašističku dekontaminaciju Kulturnog centra Novog Sada” tražeći da direktor te ustanove, Andrej Fajgelj, koji je član Treće Srbije, podnese ostavku. Oni su tada naveli da je akcija prvi korak u iskorenjavanju fašizma.

Treća Srbija postavlja pitanje “koliko neko treba da bude eksplicitan u pozivu na nasilje, “pa da se desi reakcija da se to nasilje spreči”.

“Iako je cela ova akcija je uvijena u oblandu navodne borbe za ljudska prava i organizovana od strane Inicijative mladih za ljudska prava, mi nikako ne možemo da se otmemo utisku da iza cele priče stoje terorističke organizacije poput Kanvasa čije smo planove za destabilizaciju Srbije javno demaskirali čime smo postali mete”, navodi ova stranka u svom saopštenju.

Treća Srbija zaključuje da joj ostaje “samo da pred nadležnim državnim organima tražimo zaštitu za ljude koji su u Trećoj Srbiji. ali i da neprestano ukazujemo i demaskiramo rad Kanvasa”.

dekontaminacija_10032015_2_600

Autor: 021.rs