Početna Gradske teme Treći pokušaj da se pronađe firma koja će urediti okolinu Lidla na...

Treći pokušaj da se pronađe firma koja će urediti okolinu Lidla na Limanu IV

Novi Sad je raspisao treći tender u pokušaju da pronađe firmu ili firme koje će urediti okolinu budućeg prodajnog objekta Lidla na Limanu IV.

Prva javna nabavka je poništena zbog matematičke greške u dokumentaciji, a druga jer je grupa ponuđača predvođena firmom “Karin komerc” tražila skoro 110 milona dinara sa PDV-om, što je preko 20 miliona dinara više od procenjene vrednosti.

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) i na trećem tenderu ostaje pri istoj procenjenoj vrednosti radova i očekuje da će se javiti građevinske firme koje potrebne radove mogu da izvedu za nešto više od pola miliona evra.

Podsetimo da ovo uređenje okoline Lidla i okretnice GSP-a nije samo dovođenje komunalne infrastrukture do ovog prodajnog objekta koji će proraditi otprilike polovinom naredne godine, već i uređenje druge strane Ulice Ive Andrića.

Projektom je planirano da se sagradi više stotina metara novih biciklističkih i pešačkih staza.

Ovim će Ulica Ive Andrića nakon završetka radova imati obostrane staze za pešake i bicikliste, što je značajno za one koji ovim putem idu ka Ribarskom ostrvu i Šodrošu.

Tender Uprave za građevinsko zemljište i investicije je otvoren do 14. januara. Rok u kome treba da se izvedu radovi nije preciziran u dokumentaciji, ali je okvirna procena da će za sve biti potrebno oko šest, sedam meseci.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay