Početna Gradske teme Trener fizički nasrnuo na učenika

Trener fizički nasrnuo na učenika

OS_Djura_Jaksic_Kac

U fiskulturnoj sali Osnovne škole “Đura Jakšić” u Kaću trinaestogodišnjeg učenika M.K. fizički je, kako tvrdi, napao košarkaški trener Steva M. i tom prilikom mališanu naneo povrede zbog kojih je završio u bolnici.
Incident se desio tokom košarkaškog treninga u fiskulturnoj sali. Trening se održavao na jednoj polovini terena, dok je M.K. bio na drugoj polovini. Prema rečima dečaka, trener je odjednom počeo da viče na njih, nakon čega je šutnuo loptu i pogodio M. K, koji je instinktivno šutnuo loptu nazad, slučajno pogodivši trenera.
“Tada nas je pojurio govoreći najgore psovke. Sustigao me je preko ograde koja deli tribine i teren i snažno me udario u glavu i trbuh”, kaže M.K. Seća se da su drugovi vikali na trenera da ga pusti, a roditelji učenika koji treniraju džudo u izdvojenom delu sale nisu stigli da reaguju jer se sve desilo u desetak sekundi.
M.K. je isto veče primljen u Dečiju bolnicu, odakle je otpušten u ponedeljak. Na otpusnoj listi piše da je primljen zbog povreda koje mu je zadala odrasla osoba udarajući ga u glavu, trbuh i grudni koš. Na pregledu mu je konstatovana bolna osetljivost na dodir, otok leve strane glave i oguljotina levog ramena, prenosi Blic.
Dečakova majka, koja je odvela sina u bolnicu, kaže da je bio toliko uplašen i zbunjen da lekarima nije mogao da kaže ni svoj datum rođenja. “U međuvremenu je u mom prisustvu dao i izjavu policiji. Strašno je što je odrasla osoba bila u stanju da tuče dete. Stevu znamo iz viđenja jer živimo u malom mestu i nikada nismo sa njim imali neki sukob”, kaže ona.
Dečakov otac priča da je bio prestravljen kada je čuo šta se dogodilo. “Odmah sam krenuo ka Stevi bez ikakve namere da ga bijem. Hteo je odmah da se obračuna sa mnom, vikao je i udario me. Tada sam mu refleksno vratio i to je bilo sve. Svakako ću ga tužiti”, priča otac.
Prema nezvaničnim saznanjima, novosadska policija podneće prekršajnu prijavu protiv trenera i oca dečaka, a tužilac neće pokretati krivičnu prijavu u ovom slučaju jer prema njegovim rečima nema osnova za to.

Autor: Blic