Početna Gradske teme Trg Republike i okolne ulice od septembra dobijaju novi izgled

Trg Republike i okolne ulice od septembra dobijaju novi izgled

hqdefault

Radovi na parternom uređenju Trga Republike su završeni, a Zavod za izgradnju grada je u rekonstrukciju ovog dela grada uložio oko 190 miliona dinara.

Radovi se odvijaju planiranom dinamikom i uskoro se ulazi u završnu fazu, saopšteno je iz ovog preduzeća. Preostalo je da se postavi urbani mobilijar i hortikulturno uredi prostor. Postavljanje klupa, korpi za otpatke, zaštitnih stubića, mesta za parkiranje bicikala i sadnja drveća upotpuniće novi, lepši i funkcionalniji izgled Trga.

Nov izgled dobiće i Riblja pijaca, o čemu je 021 već pisao. Popločan je pijačni plato, rešeno je odvođenje atmosferskih voda, a zahvaljujući radovima koje je izvršila JKP “Tržnica”, Novosađani će uskoro imati funkcionalnu i komunalno uređenu pijacu. Privodi se kraju i kompletna rekonstrukcija ulica Miloša Bajića, deo Daničićeve, i deo Žarka Vasiljevića.

Kompletan posao u ovom delu grada planiran je da se završi krajem septembra.

Podsetimo, Trg Republike zahtevao je hitnu intervenciju zbog izuzetno lošeg stanja u kom se nalazio. Iz ZIG-a napominju da će privođenje prostora na Trgu republike svojoj primarnoj urbanističkoj nameni, koja podrazumeva izgradnju podzemne garaže, uslediti onda kada se za to steknu svi potrebni uslovi, odnosno finansijska sredstva.

Izvor: 021.rs
foto: printscreen