Početna Gradske teme Tri kandidata za umetničkog direktora Projekta „Novi Sad 2021“

Tri kandidata za umetničkog direktora Projekta „Novi Sad 2021“

Na konkurs Fondacije „Novi Sad 2021” za umetničkog direktora projekta Evropska prestonica kulture pristigle su tri prijave, saznaje „Dnevnik”.

Ukoliko sve bude išlo po planiranom hodogramu, izbor jedne od najznačajnijih pozicija u kreiranju i sprovođenju projekta EPK mogao bi biti okončan do sredine jula.

Nije, međutim, isključena mogućnost i da na kraju nijedan od ovih kandidata nezadovolji prilično visoko postavljene kriterijume, te da konkurs bude ponovljen. „Tri puta meri, jednom seci”, pojasnio je ovaj scenario direktor Fondacije Nemanja Milenković.

Podsetimo, zbog činjenice da će zadatak budućeg umetnički direktora biti da, u saradnji sa Umetničkim savetom, stane iza celokupne selekcije umetničkih programa koji će biti realizovani pod okriljem projekta „Novi Sad 2021“, konkurs je predvideo prilično zahtevne uslove koje potencijalni kandidati moraju da zadovolje.

Tako se, između ostalog, insistiralo na najmanje 15 godina iskustva rada na umetničkim i kulturnim projektima, relevantnosti u međunarodnim umetničkim krugovima, ali i razvijenoj mreži kontakata, partnera i saradnika u kulturnom, umetničkom i kreativnom sektoru širom Evrope…

Shodno slovu tzv. bid buka, odnosno aplikacione knjige, pozicija umetničkog direktora trebalo bi da bude popunjena tokom 2017. sa ciljem što bolje selekcije i pripreme programa do i tokom 2021. godine, u kojoj će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture. Konačnu odluku o tome ko će biti umetnički direktor EPK donosi posebna komisija, koju je imenovao Upravni odbor Fondacije, a čine je dr Tijana Palkovljević Bugarski, mr Vesna Latinović i Nemanja Milenković.

Izvor: Dnevnik

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here