Početna Gradske teme Tri novosadske raskrsnice ove godine dobijaju semafore

Tri novosadske raskrsnice ove godine dobijaju semafore

0

Gradska uprava planira da u ovoj godini tri raskrsnice u Novom Sadu dobiju semafore, kao i da tri postojeća pešačka prelaza dobiju pešačke semafore.

U Programu uređenja građevinskog zemljišta, koji sprovodi Uprava za građevinsko zemljište i investicije, takođe je navedeno i da će se tokom 2020. godine platiti izrada tehničke dokumentacije za postavljanje semafora na devet raskrsnica i jednog pešačkog semafora.

Ukoliko uspeju tenderi, ove godine biće postavljeni semafori na raskrsnici Radomira Raše Radujkova i Stojana Novakovića, koji će koštati 10.250.000 dinara, na raskrsnici Futoške ulice i Nikole Tesle vredni 9.916.666,66 dinara i i na raskrsnici Novosadskog puta i ulice Sonje Marinković u Veterniku u vrednosti od 9.583.333,33 dinara.

Pešački semafori biće postavljeni na pešačkom prelazu preko Ulice narodnog fronta kod broja 52 (nekadašnja Opština Liman) u vrednosti od 5.333.333,33 dinara, na prelazu preko Jevrejske ulice nedaleko od Ulice Vase Pelagića, gde su procenjeni na 6.000.000 dinara, kao i na prelazu preko Futoške ulice kod broja 34 (kod Elektrotehničke škole) čija je procenjena vrednost 3.166.666,66 dinara.

Tehnička dokumentacija će se pripremati za postavljanje semafora na ukrštanju Bulevara patrijarha Pavla, Ilirske i Senteleki Kornela, zatim Bulevara patrijarha Pavla i Ilariona Ruvarca, kao i Temerinskog puta sa Dečanskom ulicom, Temerinskog puta sa ulicom Majke Jugovića i Temerinskog puta i Savske.

Planirano je da se projektuju i semafori na uglu Bulevara Evrope i ulice Branka Bajića, Temerinske, Dositejeve i Almaške, kao i Branka Radičevića, Jug Bogdana i Temerinske.

Treba da se napravi dokumentacija i za semafore na uglu Rumenačke i Rade Kondića u Futogu.

UGZI će ove godine finansirati i projekat pešačkog semafora na raskrsnicama ulica Laze Nančića i Pavleka Miškina sa Bulevarom Evrope.

Pomenimo i da je u Programu uređenja građevinskog zemljišta predviđeno da u sklopu unapređenja bezbednosti saobraćaja na području Grada uloži 16.666.666,66 dinara za opremanje i adaptaciju javnog osvetljenja na postojećim pešačkim prelazima, opremanje pešačkih prelaza opremom za signalizaciju i osvetljenje pešačkih prelaza.

Izvor: 021
Foto: Pixabay