Početna Gradske teme Tribina “Francuska iskustva u očuvanju porodice i tradicionalnih vrednosti” u KCNS

Tribina “Francuska iskustva u očuvanju porodice i tradicionalnih vrednosti” u KCNS

couple_baby-e1335105383445

Predstavnici francuskog udruženja “Porodica i brak” dr Gijom de Tjeloa koji je generalni sekretar udruženja i član udruženja Kristof Mašar održaće danas tribinu “Francuska iskustva u očuvanju porodice i tradicionalnih vrednosti”.
Oni će zapravo preneti iskustva u vezi sa porodičnim aktivizmom.

Udruženje “Porodica i brak” deo je međunarodne mreže koja se bavi zaštitom porodice u Rusiji, Americi, zemljama Evropske unije kao i širom sveta. Osnovano je 2013. godine kako bi pružalo političku podršku protestima protiv zakona “Tobira”, koji je legalizovao gej brakove. Protesti koji su izveli stotine hiljada ljudi na ulice nalaze se na talasu širih društvenih kretanja koje analitičari nazivaju “konzervativna šezdesetosma”.
Taj naziv se poziva na revolucionarne demonstracije iz maja 1968. godine, koje su označile dolazak Šarla de Gola i pobedu ultraliberalnih ideja. Sada je na delu obrnuti proces u kojem Francuzi zahtevaju obnovu i čuvanje tradicionalnih vrednosti.

Primeri ove konzervativne revolucije su brojni i raznovrsni: nove organizacije poput “Porodica i brak”, novi mediji poput blogova Gijoma de Tjeloa, bestseleri poput “Francuskog samoubistva” Erika Zemura, masovni pokert “Manif pur tus”, ali i izborni uspesi Marin le Pen.
Tribina počinje u 19 časova.

Autor: 021.rs