Početna Gradske teme Tribina “Žene liderke” u Kulturnom centru

Tribina “Žene liderke” u Kulturnom centru

0

Žene liderke

U Kulturnom centru Novog Sada, sutra će biti održana tribina pod nazivom “ŽENE LIDERKE” koju organizuje EU info point Novi Sad, u saradnji sa Biznisnovom, Centrom za proaktivno poslovanje. Ovim događajem Novi Sad će obeležiti Međunarodni dan žena i mesec mart, u kojem se u okviru 2015. Evropske godine razvoja, poseban naglasak stavlja na pitanja rodne ravnopravnosti i ženskih prava.

“Stručne, sposobne žene u budućnosti treba da se izbore za više prostora u našoj društvenoj stvarnosti. Samo 20 odsto žena su prisutne kao preduzetnice i vlasnice malih i srednjih preduzeća. Biznisnovi ima za cilj da inspiriše, edukuju i usmeri žene da aktivno učestvuju u stvaranju bolje i lepše stvarnosti našeg poslovnog okruženja. Iz tog razloga mi želimo da odbacimo predrasude i probudimo novu generaciju žena- liderki”, kaže Rodoljub Oreščanin, direktor centra za proaktivno poslovanje Biznisnova, koji je ovom prilikom organizator tribine o ženskom liderstvu sa EU info point Novi Sad.

Na tribini će se predstaviti uspešne Novosađanke, prepoznate kao liderke u oblastima kojima se bave. Posetioci tribine imaće priliku da čuju kako je tekao razvoj njihove karijere, koje su najveće prepreke i izazovi sa kojima su se suočavale, ali i koje su to pozitivne okolnosti koje su ih dovele do mesta na kojem su trenutno.

Na tribini će govoriti:

Gordana Čomić – Narodna poslanica
Fuada Stanković – Rektorka Univerziteta u Novom Sadu u penziji
Gordana Oreščanin – Vlasnica Viva Dance Studija
Tijana Palkovljević Bugarski – Upravnica Galerije Matice srpske

Autor: NsHronika.rs