Početna Gradske teme Tužilaštvo odustalo od gonjenja Jelića u slučaju Toplane “Mišeluk”

Tužilaštvo odustalo od gonjenja Jelića u slučaju Toplane “Mišeluk”

Vladimir_Jelic_02

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo je danas krivičnu prijavu protiv predsednika novosadskog odbora SPO i bivšeg direktora JKP “Novosadska toplana” Vladimira Jelića za zloupotrebu službenog položaja u slučaju “Toplana Mišeluk”, nakon pet godina istražnih radnji policije, saopštio je SPO.

Tužilaštvo je potvrdilo da ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo za koje su prijave podneli policijski inspektor Dušan Aleksić i poreski policijski inspektor Đorđo Ilić.

Protiv tih inspektora, kao i još dvoje koji su radili na predmetu, Jelić je danas podneo krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje jer su, navodi, od početka istrage bili svesni da krivičnog dela nema, nego su “po nalogu tadašnjih čelnika DS u gradu i pokrajini, Igora Pavličića i Dušana Elezovića, podneli prijavu da bi Jeliću i SPO naneli političku štetu”.

Jelić će podneti i privatnu tužbu za naknadu štete zbog povrede časti i ugleda u visini od jednog miliona dinara, solidarno za sve prijavljene, a dobijenu naknadu će uplatiti u fond za talentovane učenike osnovnih i srednjih škola.

Izvor: Tanjug
Foto: NSHronika.rs / Privatna arhiva