Početna Gradske teme U 18 časova počeo policijski čas, traje do subote u 5 ujutru

U 18 časova počeo policijski čas, traje do subote u 5 ujutru

0

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa usvojio je odluku o zabrani kretanja od danas, 30. aprila u 18 časova do subote, 2. maja u 5 sati ujutru. Građani stariji od 65 godina moći će u petak da izađu u šetnju dva puta u trajanju od po sat vremena, u bilo koje doba dana najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

U subotu i nedelju zabrana kretanja počinje u 18 časova i traje do 5 časova ujutru narednog dana. Tada najstariji građani mogu da izađu u šetnju jednom pod istim pravilima, u periodu zabrane kretanja od 18 časova do 5 časova ujutru.

– Važno je naglasiti da je tokom vikenda, u cilju smanjivanja socijalnih kontakata na minimum, i dalje na snazi zabrana okupljanja više od dvoje ljudi na otvorenom prostoru i ova mera će biti strogo kontrolisana od strane nadležnih organa – navodi se u saopštenju Vlade.

U okviru Kriznog štaba postojala različita mišljenja

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Zoran Gojković rekao je da su mišljenja struke bila podeljena kada je u pitanju trajanje policijskog časa za prvomajske praznike, ali da je, na kraju, odluka doneta jednoglasno.

– Imali ste deo struke koji je bio za maksimalne rigidne mere u potpunosti. Imali smo i ljude koji su bili za još liberalnije stavove. Međutim, gledajući celokupnu situaciju, da mi zadnjih par dana imamo stalno ispod pet odsto zaraženih u odnosu na ukupan broj testiranih i da imamo u svakom trenutku dobar pregled situacije, danas smo faktički jednoglasno doneli ovu odluku jer smo i mi svi svesni da ovo jako dugo traje, jer moramo polako ulaziti u neke normalne tokove života – rekao je Gojković.

Kako je zaključio, sada izlazimo iz faze izolacije i prelazimo u fazu lične odgovornosti.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay