Početna Gradske teme U blokovima oko Ulice cara Dušana planirane garaže, hotel, škola

U blokovima oko Ulice cara Dušana planirane garaže, hotel, škola

U blokovima oko ulice Cara Dušana detaljnim planom predviđene su garaže, hotel, škola i objekti sa verskim sadržajima. Javni uvid u plan traje do 10. maja, a moguć je svakog radnog dana, od 9 do 14 časova, u prizemlju “Urbanizma” i u Mesnoj zajednici “7. juli”, u Miše Dimitrijevića.

Planom je predviđena garaža između ulica Tone Hadžića i Braće Grulović, a pominje se i mogućnost izgradnje još jedne, rekao je za RTV Goran Vučković iz Mesne zajednice “7. juli”.

“Ovim urbanistickim planom se pominje i mogućnost izgradnje podzemne garaže ispod zelene površine između ulice Olge Petrov i Teodora Pavlovića”, rekao je Vučković.

Ujedno, između ulica Servo Mihalja i Đorđa Magaraševića je, zbog povećanja stambenih kapaciteta, planirana izgradnja nove osnovne škole za 800 učenika. Dušan Miladinović iz Urbanizma kaže da je taj objekat bio u planovima i ranije.

“S druge strane, škola “Vasa Stajić” radi u 3 smene ima preko 870 učenika, tesna je, a uskoro će se graditi i hala, jer škola to sada nema”, rekao je Miladinović za pokrajinski javni servis.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay