Početna Gradske teme U Gradskoj kući održan prijem za organizatore akcije “Čepom do osmeha”

U Gradskoj kući održan prijem za organizatore akcije “Čepom do osmeha”

1

Cepom do osmeha  (6)

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primio je organizatore akcije “Čepom do osmeha”. Akcija je nastala na inicijativu humanitarno-ekološke organizacije “Čepom do osmeha” koja je pokrenula akciju recikliranja čepova sa cilјem da se prikupe sredstva za pomoć deci sa invaliditetom ili sa nekom smetnjom u razvoju u obrazovno-školskom procesu. Tom prilikom uručeno je specijalno pomagalo-električni vertikalizator vrednosti oko 350.000 dinara dečaku Milanu Borenoviću iz Šajkaša.

Cepom do osmeha  (7)

Šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović pozdravio je prisutne i izrazio zadovolјstvo što je domaćin još jednoj prelepoj humanitarnoj akciji, kojih je od konstituisanja aktuelne gradske vlasti pre tri i po godine do danas bilo mnogo.

Cepom do osmeha  (8)

Grad Novi Sad uz brojne institucije i kompanije podržava ovu akciju i već nebrojeno puta je pokazao svoj humani karakter, što govori o ozbilјnoj i odgovornoj socijalnoj politici koju vodi. Posebno je važno istaći da ova akcija ima trostruki značaj, počev od reciklaže i zaštite životne sredine, pa sve do razvijanja humanosti i solidarnosti kod lјudi – rekao je Aleksandar Petrović i poželeo svim učesnicima još mnogo ovakvih i sličnih akcija, koje će vratiti osmeh na lice svoj deci i njihovim roditelјima.

Cepom do osmeha  (9)

Predsednica humanitarno-ekološke organizacije “Čepom do osmeha” Vanja Petković zahvalila je svim volonterima i učesnicima akcije, kao i kompanijama “Beks”, NIS i “Fruktus” iz Bačke Palanke koje su dale svoj ogroman doprinos ovoj akciji.

Cepom do osmeha  (10)

Naš rad na prikuplјanju čepova počeo je 2012. godine s cilјem da očistimo Srbiju od otpada i do sada je prikuplјeno oko 30 tona plastičnih čepova za reciklažu. Ponosni smo što ćemo danas uručiti desetu donaciju, vertikalizator koji je ujedno i najvredniji aparat za koji su prikuplјena sredstva od sakuplјanja plastike, a koji će dečaku Milanu Borenoviću i njegovim roditelјima znatno olakšati svakodnevicu – rekla je Vanja Petković.

Cepom do osmeha  (12)

Cepom do osmeha  (1)

Cepom do osmeha  (13)

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Vanja Petković / Čepom do osmeha

1 KOMENTAR

  1. Svakodnevno skupljam cepove u dobrotvorne svrhe, ali me interesuje zasto se SAMO i ISKLJUCIVO sakupljaju cepovi? Zar nije moguce u ovakve svrhe sakupljati SVU plastiku? Toliko ima otpada, toliko plastike na sve strane. Zasto i to nije od koristi? Dusa me boli koliko samo moja porodica pobaca sve ostale plasticne materije a sve mogu da se recikliraju. Ima li neko odgovor na to?

Comments are closed.