Početna Gradske teme U Gradskoj kući održan prijem za organizatore akcije “Čepom do osmeha”

U Gradskoj kući održan prijem za organizatore akcije “Čepom do osmeha”

Cepom do osmeha  (6)

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primio je organizatore akcije “Čepom do osmeha”. Akcija je nastala na inicijativu humanitarno-ekološke organizacije “Čepom do osmeha” koja je pokrenula akciju recikliranja čepova sa cilјem da se prikupe sredstva za pomoć deci sa invaliditetom ili sa nekom smetnjom u razvoju u obrazovno-školskom procesu. Tom prilikom uručeno je specijalno pomagalo-električni vertikalizator vrednosti oko 350.000 dinara dečaku Milanu Borenoviću iz Šajkaša.

Cepom do osmeha  (7)

Šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović pozdravio je prisutne i izrazio zadovolјstvo što je domaćin još jednoj prelepoj humanitarnoj akciji, kojih je od konstituisanja aktuelne gradske vlasti pre tri i po godine do danas bilo mnogo.

Cepom do osmeha  (8)

Grad Novi Sad uz brojne institucije i kompanije podržava ovu akciju i već nebrojeno puta je pokazao svoj humani karakter, što govori o ozbilјnoj i odgovornoj socijalnoj politici koju vodi. Posebno je važno istaći da ova akcija ima trostruki značaj, počev od reciklaže i zaštite životne sredine, pa sve do razvijanja humanosti i solidarnosti kod lјudi – rekao je Aleksandar Petrović i poželeo svim učesnicima još mnogo ovakvih i sličnih akcija, koje će vratiti osmeh na lice svoj deci i njihovim roditelјima.

Cepom do osmeha  (9)

Predsednica humanitarno-ekološke organizacije “Čepom do osmeha” Vanja Petković zahvalila je svim volonterima i učesnicima akcije, kao i kompanijama “Beks”, NIS i “Fruktus” iz Bačke Palanke koje su dale svoj ogroman doprinos ovoj akciji.

Cepom do osmeha  (10)

Naš rad na prikuplјanju čepova počeo je 2012. godine s cilјem da očistimo Srbiju od otpada i do sada je prikuplјeno oko 30 tona plastičnih čepova za reciklažu. Ponosni smo što ćemo danas uručiti desetu donaciju, vertikalizator koji je ujedno i najvredniji aparat za koji su prikuplјena sredstva od sakuplјanja plastike, a koji će dečaku Milanu Borenoviću i njegovim roditelјima znatno olakšati svakodnevicu – rekla je Vanja Petković.

Cepom do osmeha  (12)

Cepom do osmeha  (1)

Cepom do osmeha  (13)

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Vanja Petković / Čepom do osmeha