Početna Gradske teme U KCV leči se 115 obolelih od koronavirusa

U KCV leči se 115 obolelih od koronavirusa

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 115 pacijenata bolelih od virusa korona, od čega se njih pet nalazi na respiratorima, poslednji su podaci objavljeni danas prepodne.

Iz ove ustanove su saopštili i da su tokom jučerašnjeg dana dva pacijenta u dobrom stanju otpuštena na kućno lečenje, koje podrazumeva izolaciju i lekarski nadzor od strane infektologa.

U odnosu na predhodni dan na infektivnoj klinici i Klinici za ortopediju nalazi se 10 novih pacijenata, a dve više osobe nalaze se na respiratorima. Iz KCV nisu saopštili druge detalje koji se nalaze na mehaničkoj ventilaciji.

Prema poslednjim podacima, iz KCV-a na kućno lečenje otpušteno ukupno sedmoro pacijenata, dok je njih osmoro preminulo.

Takođe, saopšteno je i da se u privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu, otvorenoj za zbrinjavanje obolelih lakše kliničke slike, leči 38 takvih pacijenata.

Za sada nema informacija odakle su ovi pacijenti, mada je ranije u Gradskom štabu za vanredne situacije rečeno da je kol centar pozivao Novosađane i da ih je Hitna pomoć dobozila na Sajam, a od ranije se zna i da će u ovom objektu biti smešteni i meštani drugih naselja u Vojvodini.

U međuvremenu, saznalo se da je na Novosadskom sajmu smeštena i medicinska sestra iz Šida koja radi na institutu u Sremskoj Kamenici.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay