Početna Gradske teme U Kliničkom centru Vojvodine 10 pacijenata na respiratoru, na Novosadskom sajmu 127...

U Kliničkom centru Vojvodine 10 pacijenata na respiratoru, na Novosadskom sajmu 127 obolelih

Na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine nalazi se 137 pacijenata, a na Novosadskom sajmu 127 lakše obolelih od kovida 19.

Ovo su podaci koje je Tanjugu saopštio pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, nakon što već dva dana Pokrajinska vlada i Klinički centar Vojvodine ne izdaju saopštenja o broju zaraženih.

Gojković je takođe naveo da je 10 pacijenata na respiratoru i da je šest pacijenata otpušteno u poslednja 24 časa, tako da su ukupno od početka epidemije kući puštena 24 pacijenta.

Ukoliko se uporede podaci o broju pacijenata u Novom Sadu koji su u petak dati u Beogradu na konferenciji za medije Kriznog štaba i broj otpuštenih pacijenata, vidi se da u Kliničkom centru Vojvodine sada ima 13 novih pacijenata, a u odnosu na četvrtak tri nova pacijenta su na respiratorima.

Dodajmo i da je sekretar Gojković Tanjugu naveo da su “ove brojke konstantne, te da nema naglih iskakanja”.

– To je dobro, ali i dalje pozivam na ozbiljan oprez, pošto su još teški dani pred nama i ne treba da dozvolimo da nas zavara trenutno stanje, koje je dobro, pošto je virus veoma zloćudan i pokazao je u mnogim mestima da zna da odgovori potpuno nepredviđeno i na način koji niko ne očekuje – rekao je Gojković.

Ovome dodajmo da je u Kliničkom centru Vojvodine od početka epidemije preminulo osam pacijenata i da je poslednji smrtni slučaj bio 4. aprila.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay