Početna Gradske teme U kovid ambulanti još veće gužve, ukinuti brojevi za čekanje

U kovid ambulanti još veće gužve, ukinuti brojevi za čekanje

0

U ambulanti na Novom naselju danas su mnogo veće gužve, jer se više ne dele brojevi za čekanje u redu.

U ovoj ambulanti je u sredu ponovo bilo više od 700 pregleda. Bilo ih je 707, čime je nastavljen niz iz prethodnih nekoliko dana. Odluka da se prekine podela brojeva doneta je zbog neodgovornog ponašanja građana, kažu u Domu zdravlja.

Kako kažu, bilo je primetno da su mnogi građani uzimali broj i potom se nisu pojavili na pregledu, neki su uzimali po više brojeva, a neki dolazili kada prođe broj koji imaju i tada je dolazilo do svađa i problema.

– Iako se činilo da se podelom brojeva olakšava čekanje na pregled, ponašanje naših sugrađana pokazalo je da često dolazi do problema i zbog toga smo se vratili na redovan sistem. Kada neko dođe u ambulantu, pita ko je poslednji i potom čeka da posle tog pacijenta dođe na red – naveli su za 021.rs u Domu zdravlja.

Ova odluka kao posledicu ima primetno mnogo veće gužve, kako u čekaonicama, tako i ispred ambulante na Naselju. Neki građani negoduju što je ukinuta podela brojeva, drugi što nema još ambulanti. Neki od građana koji su i ranije dolazili u ambulantu, kažu da im se čini da tek sada ima više svađa i rasprava o tome ko je na redu.

Podsetimo da na Novom naselju radi 10 ekipa tokom dana i šest tokom noći, koje imaju na raspolaganju laboratoriju i dva rendgena, od kojih je jedan stigao u sredu. U kovid ambulanti rade i posebne ordinacije pedijatrije, kao i dve ordinacije za kontrolne preglede i javljanje pacijenata koji treba da prekinu izolaciju.

Izvor: 021
Foto: Pixabay