Početna Gradske teme U narednom periodu građevinski radovi u delovima Kliničkog centra Vojvodine

U narednom periodu građevinski radovi u delovima Kliničkog centra Vojvodine

Kliničkom centru Vojvodine biće usmereno 139,5 miliona dinara za više građevinskih radova, odluka je Pokrajinske vlade.

Centri za radiologiju i laboratorijsku medicinu smešteni su u zgradi stare poliklinike, koja je izgrađena šezdesetih godina prošlog veka i do danas nije ozbiljno rekonstruisana. Kako se u njoj nalazi vredna medicinska oprema i izvode se laboratorijske analize sa infektivnim materijalom, neophodno je da se omoguće uslovi za bezbedan i nesmetan rad zaposlenih i prijem pacijenata.

Zbog toga je Pokrajinska vlada obezbedila 52,8 miliona dinara za građevinske radove, koji će, između ostalog, obuhvatiti zamenu unutrašnje i spoljne stolarije, sanaciju sanitarnih čvorova, zamenu vodovodne i kanalizacione instalacije i obnovu fasade, odlučeno je danas.

Za radove na restauraciji objekta Klinike za abdominalnu i endokrinu hirurgiju KCV izdvojen je 71,1 milion dinara, u okviru kapitalnog projekta zaštite građevinskog nasleđa Novog Sada.

Za zamenu dotrajalih podzemnih toplovodnih cevi i drugih pratećih delova u krugu Klinike za ginekologiju i akušerstvo, od kotlarnice do podstanice, izdvojeno je 15,6 miliona dinara. Time će se, kažu u Pokrajini, obezbediti nesmetan rad najvećeg porodilišta u Vojvodini.

Na sednici je doneto i rešenje da se izdvoji ukupno 68 miliona dinara za završetak postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu, dok je za sanaciju odbojnika (stubova) u pretpristaništu prevodnice brane na Tisi obezbeđeno 22,9 miliona dinara.

Izdvojeno je i 12 miliona dinara za projekat energetske sanacije sportske hale u Gajdobri.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay