Početna Gradske teme U nedelju otvaranje kompanije Kontinental

U nedelju otvaranje kompanije Kontinental

0

Kontinental počinje da radi u nedelju u Novom Sadu, a na leto kreće sa gradnjom još jednog kompleksa, najavio je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da je veoma ponosan.

– Kontinental fabriku smo dobili i kroz dobar rezulatat Istraživačkog razvojnog centra. Tu su oni angažovali naše malde stručnjake. Dvadesetak naših državaljana se vratilo iz Nemačke, Sjedinjenih Država, Rumunije da radi u svojoj zemlji. Živite u svojoj državi, pričate na svom jeziku i imate platu iznad državnog proseka – naveo je Vučević u gostovanju na TV Vesti.

Vučević se najavio da u Novi Sad dolaze kapitalne vrednosti, da skače tržišna cena rada i da će se praviti proizvodi veće vrednosti. Gradonačelnik se dotakao i izgradnje kovid bolnice u severnom delu Srbije.

– Ovo je za grad i lokalnu samoupravi ozbiljan izazov. Pripremili smo tri potencijalne lokacije koje ćemo predstaviti Vladi, predsedniku i ministrastvu zdravlja koja će biti izabrana – istakao je Vučević.

Tu je najavljena intenzivna i polu-intenzivna nega, a kasnije bi služila kao Gradska opšta bolnica, a potencijal ovog objekta gradonačelnik vidi upravo u tome.

Gradonačelnik je, između ostalog, naveo i da se nada da nećemo ući u zatvaranje gradova i policijski čas.

– Ja razumem zdravstvene radnike i članove porodice kojima je neko bolestan ili preminuo od koronavirusa, ali mi moramo da vodimo računa o ekonomiji. Ja sam član Kriznog štaba i nije jednostavno odlučivati. Nadam se da ćemo sutra doneti najbolju odluku u 15 časova i naposletku želim da kažemo da je odgovornost na svim građanima – naveo je prvi čovek Novog Sada.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Promo