Početna Gradske teme U Novom Sadu 15 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja mera

U Novom Sadu 15 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja mera

0

Sanitarna inspekcija, proteklih dana, podnela je 15 prekršajnih prijava protiv odgovornih lica tokom pojačane kontrole sprovođenja protivepidemijskih mera u Novom Sadu. Najveći deo odnosio se na nenošenje maski u zatvorenom prostoru i nepoštovanje fizičke distance, saopštila je Pokrajinska vlada.

Vanrednim nadzorom poštovanja propisanih mera kontrolisano je 40 objekata, među kojima je najviše bilo ugostiteljskih objekata, tržnih centara i prodavnica. Prilikom kontrole, sanitarna inspekcija je obaveštavala kontrolisana lica i građane o merama koje su na snazi, ukazivala na značaj protivepidemijskih mera, kao i na ličnu odgovornost svakog lica u njihovom sprovođenju.

– U skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uredbom o merama za sprečavanje zarazne bolesti kovid 19 i drugim zakonskim odredbama, za nepoštovanje protivepidemijskih mera prekršajno će odgovarati i pravni subjekti i pojedinci – navode u Pokrajinskoj vladi.

Kontrolisanje poštovanja protivepidemijskih mera biće nastavljeno i u narednim danima na teritoriji svih gradova Vojvodine.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay