Početna Gradske teme U Novom Sadu 95 novozaraženih, gradonačelnik apeluje da se mere poštuju

U Novom Sadu 95 novozaraženih, gradonačelnik apeluje da se mere poštuju

0

Novi Sad je i juče bio na drugom mestu po broju novozaraženih korona virusom, sa 95 slučajeva.

Prvi je Beograd gde je registrovano 980 zaraženih, što je više od polovine, dok je treći Kragujevac sa 68 novozaraženih.

Podsećamo, u poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano je 9.531 osoba, od kojih je bilo pozitivno 1.817 ljudi. Preminulo je šest osoba.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je danas da je broj obolelih zabrinjavajuć i još jednom pozvao sugrađane da poštuju propisane mere zaštite.

Vučević je rekao da je Infektivna klinika na prvoj liniji odbrane, ali da mi sami, da bismo im malo pomogli, moramo da budemo odgovorni i disciplinovani.

– Imamo snažnu progresiju inficiranih, kao i u celoj Srbiji, veliki gradovi će uvek prednjačiti. Novi Sad, kao veliki grad, normalno da je jedno od žarišta. Veliki je broj studenata, đaka. Juče smo u gradu imali 119 novoinficiranih, težak dan, rekordan je bio 23. jul kada smo imali 135 zaraženih – rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, većina stanovništva kao da nije svesna u kakvoj se situaciji nalazimo.

– Brojevi će pokazati da li smo nešto naučili iz prošlosti. Oni koji ismevaju koronu i mere, biće prvi koji će kod kolapsa zdravstvenog sistema to da fotografišu i da likuju. Oni, koji ovih dana idu na žurke i provode se potpuno će da zanemare činjenicu da su direktno uticali na tu okolnost – naveo je Vučević.

On je pozvao Novosađane i sve ostale da se “pozovemo pameti, da sačuvamo i svoje zdravlje i zdravlje ukućana, da sačuvamo škole i fakultete i radna mesta, da ne moramo da uvodimo restriktivne mere”.

Gradonačelnik je konstatovao da je grad spreman za novi talas, kao i da do zatvaranja škola i vrtića neće doći.

Izvor: Tanjug/021
Foto: Ilustracija/Pixabay