Početna Gradske teme U Novom Sadu obeležavanje Dana sećanja na stradale i prognane u oružanoj...

U Novom Sadu obeležavanje Dana sećanja na stradale i prognane u oružanoj akciji “Oluja”

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas u Novom Sadu obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane u oružanoj akciji “Oluja”.

Dan sećanja biće održan na Trgu slobode u Novom Sadu, sa početkom u 20 časova, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Svečanosti će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsedništva BiH i predsednica Republike Srpske, Milorad Dodik i Željka Cvijanović, kao i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Dodik će ovog jutra prisustvovati i obeležavanju slave Hrama svete Marije Magdalene – Blage Marije na Banstolu. Liturgiju i parastos za sve stradale služiće episkop sremski Vasilije.

Kako je danas saopštila gradska uprava, privremeno će biti izmenjen režim saobraćaja u krajnjoj desnoj saobraćajnoj traci u pravcu kretanja vozila (u oba smera) i to:

– na Keju žrtava racije i Beogradskom keju, od Radničke ulice do Žeželjevog mosta i od Žeželjevog mosta do Danubiusa, na Bulevaru cara Lazara, od Stražilovske ulice do Bulevara oslobođenja, kao i na platou Promenade, radi parkiranja autobusa.

– privremeno će biti jednosmerni saobraćaj na Keju skojevaca, u smeru od Reljkovićeve ulice ka Kameničkom putu, zbog parkiranja autobusa.

– saobraćaj će biti obustavljen i u Uspenskoj ulici, od Jevrejske ulice do Šafarikove ulice, kao i u krajnjoj desnoj traci na Bulevaru Mihajla Pupina, uz “Bazar”, od taksi stajališta do Jevrejske ulice i biće zabranjeno parkiranje.

Ova izmena režima saobraćaja važiće danas, 4. avgusta u periodu od 16 časova do ponoći.

Takođe, autobusi GSP-a na pojedinim linijama promeniće trase.

Od 16 časova do ponoći autobusi će se kretati na sledeći način:

Linija 1

Smer ka Limanu: Od raskrsnice ulica Kisačka i Bulevar kralja Petra I autobusi skreću desno na Bulevar kralja Petra I, levo na Bulevar oslobođenja, levo u Jevrejsku ulicu, zatim desno na Bulevar Mihajla Pupina i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Smer prema Klisi: Od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Jevrejske autobusi skreću levo u Jevrejsku ulicu, desno na Bulevar oslobođenja, desno na Bulevar kralja Petra I, levo u Kisačku ulicu i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Linija 2

Iz Futoške ulice skreću levo na Bulevar oslobođenja do terminala Železničke stanice. Polaske u suprotnom smeru obavljaju sa polaznog autobuskog stajališta za Rumenku i vraćaju se istom trasom.

Linija 3

Smer sa Detelinare: Od raskrsnice Bulevara kralja Petra I i Bulevara oslobođenja autobusi skreću desno na Bulevar oslobođenja, levo u Jevrejsku ulicu, zatim levo na Bulevar Mihajla Pupina i dalje nastavljaju redovnom trasom.

Smer iz Perovaradina: Od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Jevrejske ulice autobusi skreću levo u Jevrejsku ulicu, desno na Bulevar oslobođenja, levo na Bulevar kralja Petra I i dalje nastavljaju redovnom trasom.

Linija 5

Smer sa Avijatičarskog naselja: Od raskrsnice ulica Hajduk Veljkove i Novosadskog sajma autobusi saobraćaju levo u Novosadskog sajma, levo na Bulevar oslobođenja, desno na Bulevar kralja Petra I do Kisačke ulice, desno u Kisačku, potom levo u Temerinsku i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Smer sa Temerinskog puta: Od raskrsnice ulica Temerinske i Kisačke autobusi saobraćaju desno u Kisačku ulicu, levo na Bulevar kralja Petra I, levo na Bulevar oslobođenja, desno u Ulicu Novosadskog sajma i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Linija 8

Smer sa Novog naselja: Od raskrsnice Bulevara kralja Petra I i Bulevara oslobođenja autobusi skreću desno na Bulevar oslobođenja, levo u Jevrejsku ulicu, zatim desno na Bulevar Mihajla Puina i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Smer sa Limana I: Od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Jevrejske ulice autobusi skreću levo u Jevrejsku ulicu, desno na Bulevar oslobođenja, levo na Bulevar kralja Petra I i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Linija 12

Smer sa Telepa: Autobusi završavaju polazak na autobuskom stajalištu u Maksima Gorkog (ispred Spensa) i tu izdržavaju vreme do narednog polaska za Telep.

Smer iz centra: Autobusi koriste polazno stajalište na autobuskom stajalištu u Maksima Gorkog (ispred Spensa), dalje saobraćaju do Stražilovske ulice, desno u Stražilovsku ulicu, desno na Bulevar cara Lazara i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Linija 14

Smer sa Sajlova: Autobusi završavaju polazak na terminalu Železničke stanice i tu čekaju do narednog polaska za Sajlovo.

Smer iz centra: Autobusi koriste polazno stajalište na autobuskom stajalištu Bulevar Jaše Tomića – Bulevar oslobođenja (preko puta Hotela “Novi Sad”), dalje saobraćaju Bulevarom Jaše Tomića i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Linija 15

Smer iz centra: Polazno stajalište Bulevar oslobođenja – Bulevar Jaše Tomića (linije 7a, 14), levo Bulevar kralja Petra I, levo Kisačka ulica do raskrsnice sa Bulevarom Jaše Tomića i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Smer iz Zone sever: Od raskrsnice Kisačke i Bulevara Jaše Tomića autobusi saobraćaju Kisačkom ulicom, zatim desno Bulevar kralja Petra I, desno na Bulevar oslobođenja do Železničke stanice i tu završavaju polazak.

Linija 17

Smer iz BIG-a: Od raskrsnice Kisačke i Bulevara kralja Petra I autobusi saobraćaju desno na Bulevar kralja Petra I, desno na Bulevar oslobođenja do Železničke stanice i tu završavaju polazak.

Smer iz centra: Polaske u smeru iz centra obavljaju sa polaznog stajališta linije broj 16, dalje saobraćaju Bulevarom oslobođenja, levo na Bulevar kralja Petra I, levo u Kisačku ulicu i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Autobusi na izmenjenom delu trase navedenih autobuskih linija koriste postojeća stajališta drugih linija.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay