Početna Gradske teme U Novom Sadu prodaju falsifikovane komplete prve pomoći

U Novom Sadu prodaju falsifikovane komplete prve pomoći

0

Prva_pomoc

Falsifikovani kompleti prve pomoći na kojima piše “Galenika” masovno se prodaju u Novom Sadu i drugim gradovima Srbije. Pošto ti paketi izgledaju identično kao pravi, a građani ne mogu da ih otvore i vide šta je unutra, često nasednu i kupe baš taj paket u kom se ne nalazi ništa drugo, osim papirnih maramica i vate, navodi “Alo”.
Takvo iskustvo imala je i Novosađanka G. N, koja kaže da je doživela pravi šok kada je otvorila paket s medicinskim sredstvima za prvu pomoć, i to u momentu kada joj je bio preko potreban. Sa sve logom i adresom firme, paket je spolja izgledao identično onom koji proizvodi “Galenika”, a koji je bio deo obaveznog programa za svaki automobil, ali unutra nije bilo ničega.

Dete mi se povredilo, ja brže-bolje u auto po prvu pomoć jer ništa drugo tog momenta nisam imala. Otvorila sam ‘sterilne gaze’ i ‘komprese’, a u paketićima sam, umesto gaze, zatekla pakovanje običnih maramica koje su bile uvijene u ubrus. Onda sam otvorila zavoj, kad tamo u kesici obična vata, takođe umotana u ubrus. Šokirala sam se“, navodi ona.

Kako kaže, onda se zapitala šta bi radila da je njena nevolja bila još veća.

Šta da je, ne daj bože, došlo do neke saobraćajke u nedođiji? Kako bismo pomogli povređenom s ovim paketom prve pomoći? Gde će duša ovim neljudima koji pakuju paket za prvu pomoć?“, napisala je G. N. na svom Fejsbuk profilu, gde je i postavila fotografije lažnog paketa prve pomoći i svega što je tamo zatekla.

U “Galenici” kažu da su oni videli fotografije i da su zgroženi. Navode i da taj paket nema nikave veze s njihovim firmom, kao i da će podneti krivičnu prijavu protiv N. N. lica zbog zloupotrebe njihovog imena i brenda.

Taj komplet nema nikave veze s nama, žrtve smo falsifikatora koji mogu da naruše naš ugled. Dokaz za to je što je taj sporni paket sa slike proizveden u martu, a ni ‘Galenika a. d.’ ni ‘Galenika farmacija’ ove godine uopšte nisu proizvodile pakete prve pomoći“, naveli su iz te firme.

Autor: Alo