Početna Gradske teme U Novom Sadu se leči 25 obolelih od korone, u samoizolaciji njih...

U Novom Sadu se leči 25 obolelih od korone, u samoizolaciji njih 65

0

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) trenutno se leči 25 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo Covid-19.

Kako su za 021.rs naveli u KCV-u, jedan pacijent se nalazi u teškom stanju i na respiratoru je.

U Novom Sadu se poslednjih desetak dana broj obolelih kreće od 20 do 25, s tim da su u pitanju različiti pacijenti, jer se oni izlečeni nakon otpusta iz KCV-a šalju kući, ali ih zamenjuju novi pacijenti.

Dodajmo i da već pet dana nije poznato koliko ima novozaraženih od Covid-19 u Novom Sadu, Vojvodini, ali i u celoj Srbiji, jer je prestalo objavljivanje statističkih podataka na sajtu covid19.data.rs. Do prestanaka objavljivanja podataka bilo je poznato da je više od 260 Novosađana od početka marta obolelo od virusa, dok je deset preminulo. Ranije su u KCV-u naveli da je od početka epidemije u Srbiji kroz tu zdravstvenu ustanovu prošlo oko 600 pacijenata obolelih od virusa korona.

Ipak, da virus u Novom Sadu nije nestao govore podaci o osobama u samoizolaciji. Naime, primetno je da ima novih slučajeva ne samo u glavnom gradu Vojv, već i u celoj Srbiji, jer je krajem prošle nedelje broj osoba u samoizolaciji na nivou cele države za tri dana sa oko 830 skočio na 1.030. Slično je i u Novom Sadu gde je sada 65 ljudi u samoizolaciji, što je dvostruko više nego pre nedelju dana kada ih je bilo 31, a treba uzeti u obzir da ih je poslednjih dana maja bilo manje od 10.

Izvor: 021
Foto: Pixabay