Početna Gradske teme U Novom Sadu za mesec dana vakcinisano 24.000 ljudi, počela i revakcinacija

U Novom Sadu za mesec dana vakcinisano 24.000 ljudi, počela i revakcinacija

Oko 24.000 Novosađana vakcinisano je za nešto više od mesec dana, a deo ovih građana već je i revakcinisan.

Na Novosadskom sajmu, gde osam dana radi punkt za masovnu vakcinaciju, juče je vakcinisano oko 1.400 uglavnom građana starijih od 75 godina, kao i zdrastveni radnici, dok je ukupno više od 20.000 osoba na ovom mestu primilo kinesku “Sinofarm” vakcinu.

Glavni tehničar Doma zdravlja Nenad Vukas navodi da je i pored smanjene gužve prethodnih dana, kada je bila moguća samo vakcinacija po pozivu, radilo oko 13-14 lekarskih ekipa, a da ih danas ima deset. On dodaje da se još čeka da mobilni timovi počnu vakcinaciju nepokretnih i svih drugih koji nisu u mogućnosti da dođu na Sajam ili na neku drugu lokaciju.

“Mi smo spremni za ovaj posao. Spremili smo ekipe iz Kućne nege koje bi radile taj posao, imamo i naše spiskove ljudi za koje znamo da su u toj starosnoj grupi i da su nepokretni, ali moramo da čekamo da nas obaveste iz Beograda kada budu gotovi spikovi onih koji su se prijavili za vakcinu”, priča Vukas.

On kaže i da još nisu angažovali ekipe Doma zdravlja da posebno idu da vakcinišu po javnim preduzećima ili ustanovama.

Glavni tehničar Doma zdravlja kaže da za sada nema nagoveštaja da će biti vakcina drugih proizvođača, dodajući da imaju spremne Fajzerove vakcine za revakcinaciju, odnosno drugu dozu za one koji su pre nekoliko nedelja primili prvu dozu istog proizvođača.

Izvor: 021
Foto: Pixabay