Početna Gradske teme U novosadskim školama uskoro počinje testiranje đaka na narkotike

U novosadskim školama uskoro počinje testiranje đaka na narkotike

0

Novosadske škole će uskoro dobiti testove za narkotike.

Načelnica Uprave za obrazovanje Lidija Tamaš kaže da će škole u narednih 15 dana početi sa nabavljanjem ovih testova, a nakon što pristignu, testovi će na roditeljskim sastancima biti podeljeni onim roditeljima koji žele da testiraju svoju decu na narkotike.

Iz budžeta Grada za to će biti izdvojeno 10 miliona dinara, a testiranjem bi trebalo da bude obuhvaćeno najviše 25.000 učenika sedmog i osmog razreda osnovne škole, kao i svi srednjoškolci.

Inače, Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama danas je razmatralo izveštaj o prošloj školskoj godini i prezentovani su podaci koji govore da su registrovana 192 krivična dela u školama ili njihovoj neposrednoj okolini, što je smanjenje za 32 u odnosu na prethodnu školsku godinu. Takođe, rečeno je i da je otkrivenih prekršaja javnog reda i mira za koje su podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka smanjen za polovinu, odnosno sa 68 na 35.

Iznet je i podatak da je učenicima održano više stotina predavanja o raznim bezbednosnim problemima, a iste aktivnosti planirane su i u narednoj godini.

Predstavnici Policijske uprave Novi Sad su naveli i da se dojave građana koje se odnose na bezbednost u školama, realizuju prioritetno u odnosu na sve ostale.

Izvor: 021.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here