Početna Gradske teme U pešačku zonu kod Riblje pijace ulazi i parkira se ko stigne

U pešačku zonu kod Riblje pijace ulazi i parkira se ko stigne

0

Problem nedozvoljenog ulaženja i parkiranja u pešačku zonu u centru Novog Sada nikako da prestane, a u poslednje vreme je posebno primetan sa strane Riblje pijace.

Kako su se požalili građani koji žive ili rade u ovom delu centra, Trg republike i sve druge pešačke površine oko Riblje pijace su postale parking ili staza za prolaz raznih vozila koja idu dalje ka Dunavskoj ili Zmaj Jovinoj ulici.

Naime, već neko vreme nisu u funkciji potapajući stubići za ulazak u pešačku zonu na Trgu republike kod parkinga i kod Riblje pijace pored zgrade Armije iz pravca ulice Žarka Vasiljevića, što je dovelo do toga da mnogi – i koji nemaju dozvolu za ulazak, prolaze kolima.

– Već ima problem što mnogi imaju dozvolu za ulazak u pešačku zonu i kada prolaziš Gimnazijskom, Trgom republike ili Zmaj Jovinom i drugim ulicama stalno neko prolazi, nego sada ne rade ovi potapajući stubići i svako ulazi unutra. Ne samo da se vozaju do neke kafane ili prodavnice, nego se i parkiraju, pogledajte samo Trg republike, samo fali da se neko parkira na spomenik Kralju Petru. Nisam viđao pauka ili saobraćajnu policiju da nešto radi, ali ako već neće da ih kažnjavaju mogli bi bar da poprave stubić i spreče ovo divljaštvo – rezignirano navodi stanar Daničićeve ulice.

U Gradskoj upravi i JKP “Parking servis” su potvrdili da postoji problem sa nedozvoljenim ulazima u pešačku zonu kod Riblje pijace, kao i da saobraćajna policija i druge službe rade redovne kontrole.

Kako su naveli, stubići su pokvareni i trenutno se traži rešenje da budu ispravni.

– Stubić, koji sprečava ulazak u pešačku zonu kod Riblje pijace iz Ulice Žarka Vasiljevića, preko puta Arhiva i Muzeja, je u kvaru i to zbog pojave podzemnih voda koje utiču na njegov nesmetani rad i za to se traži dugoročno rešenje, kako bi se vratio u funkciju. Stubić koji se nalazi u Gimnazijskoj ulici (Trg republike) je trenutno van funkcije i kvar će biti otklonjen u najkraćem mogućem roku. Radi se o automatizovanim stubićima, pa prilikom kvara nekada je moguće reagovati odmah, a nekada popravka podrazumeva nabavku i zamenu određenih delova, što nekada zahteva određeno vreme. Trudimo se da ove probleme rešavamo što je pre moguće. Molimo naše sugrađane za razumevanje, dok se određeni tehnički problemi ne reše – navodi se u odgovoru Grada.

Iz lokalne uprave su takođe apelovali na sve vozače da ne zloupotrebljavaju ulazak u pešačku zonu, jer će oni koji za to nemaju dozvolu biti sankcionisani.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay