Početna Gradske teme U ponedeljak promocija programa “Mladi su zakon”

U ponedeljak promocija programa “Mladi su zakon”

promocija-mladi-su-zakon-ns-jpg_660x330

U prostorijama Novosadskog humanitarnog centra u Novom Sadu u ponedeljak 27. juna, sa početkom u 12 časova, biće održana promocija ovogodišnjeg konkursa za finansiranje omladinskih projekata “Mladi su zakon”, kao i volonterskih kampova koje sprovode Mladi istraživači Srbije.
Promocija je namenjena aktivistima i aktivistkinjama udruženja i neformalnih grupa mladih i pojedincima sa teritorije Južnobačkog okruga, koji imaju mogućnost refunacije putnih troškova u visini povratne autobuske ili vozne karte.

Svi zainteresovani imaće prilike da čuju više informacija o programu, smernicama za pisanje predloga projekata i neophodnoj konkursnoj dokumentaciji za učešće na “Konkursu za finansiranje omladinskih volontereskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih”.

Konkurs je otvoren do 10. jula, a više informacija može se pronaći ovde.

Takođe, na promociji će biti predstavljene i mogućnosti učešća na volonterskim kampovima širom Srbije, koje sprovode Mladi istraživači Srbije, navodi se u pozivu.

Konkursa za finansiranje omladinskih projekata i volonterski kampovi realizuju se u okviru programa “Mladi su zakon” koje finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Somborski edukativni centar, kao resurs centar, konkurs sprovodi u Zapadnobačkom, Južnobačkom i Sremskom okrugu, u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Sremske Mitrovice, Novosadskim humanitarnim centrom i Bečejskim udruženjem mladih.

Prostorije Novosadskog humanitarnog centra nalaze se na Bulevaru Vojvode Stepe 1 na Novom naselju.

Autor: RTV