Početna Gradske teme U ponedeljak treći protest “Podrži RTV”

U ponedeljak treći protest “Podrži RTV”

TEix7zEgYcP9eAz9

Treći protest inicijative građana “Podrži RTV” biće održan u ponedeljak, 13. juna od 19 sati, ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine.

Na protestu će govoriti Zoran Kesić, Njuz.net ekipa, Tibor Jona, Daško Milinović i Milica Kravić, a potom će oni, sa svim okupljenim građanima, prošetati do upravne zgrade RTV-a, u Ulici Ignjata Pavlasa 3.

Povod ovog protesta je što novo rukovodstvo RTV-a ignoriše zahteve svojih vlasnika – građana, koji finansiraju javni servis Vojvodine, što nastavljjau s uvredama na račun novinarki i novinara, koji su profesionalno radili svoj posao i što novom uređivačkom politikom narušavaju ugled pokrajinskog javog servisa i teško stečeno poverenje građana.

Zbog svega toga, inicijativa “Podrži RTV” zahteva neopozive ostavke svih članova Upravnog odbora i poništavanje svih odluka koje su doneli, a koje su dovele do niza neobrazloženih smena, zatim izbor novih članova Regulatornog tela za elektronske medije, kako bi ono moglo legitimno i transparentno da odlučuje o izboru novih članova UO, zahtevaju i transparentan izbor novog rukovodstva Radio-televizije Vojvodine, ali i javna izvinjenja od aktuelnog rukovodstva za klevete upućene zaposlenima, koji su optuženi da su izveštavali jednostrano i da su im prilozi bili “poručivani”.

Izvor: Novisad.com
Foto: Promo