Početna Gradske teme U susret petom po redu Nacionalnom danu davanja Banka hrane Vojvodina ponovo...

U susret petom po redu Nacionalnom danu davanja Banka hrane Vojvodina ponovo daruje

0

U susret petom po redu Nacionalnom danu davanja, koji se obeležava 09. oktobra, uz partnerstvo sa kompanijom Nestle, distribuirala je određene količine donacija socijalno ugroženom stanovništvu autonomne pokrajine Vojvodine.

Banka hrane Vojvodine, u svoje dve godine delovanja, značajno je doprinela inkluzivnijoj participaciji i društvenoj vidljivosti najugroženijih socijalnih grupa. Lanac hrane i distribucije Banke hrane Vojvodine, sastoji se od desetak međunarodnih donatora koji doniraju viškove hrane partnerima udruženjima krovne organizacije BHV. U ovome trenutku, BHV broji 62 partnerska udruženja, pretežito sa teritorije Vojvodine, među kojima tri Fondacije, udruženja građana, SOS dečije selo, udruženja nacionalnih manjina, dečji domovi i grupe građana.

Pri tome, cela se akcija odvija u sklopu kampanje inicijatora Fondacije Ane i Vlade Divca „Spasimo hranu, spasimo humanost„ koja se organizuje u saradnji sa Kolacijiom za dobročinstvo, Srpskim filantropskim forumom, Smart kolektivom, Trag Fondacijom i drugima.

Cilj kampanja jeste svakako uključiti što je više moguće društveno odgovornih kampanja i donatora kako bi se lanac hrane i distribucije obogatio a time radilo i na njegovom kvalitetu. Pri tome, u lancu mogu učestvovati i pojedinci svojim individualnim donacijama u kancelarijskim prostorijama Banke hrane.

Dakako, osim društvene odgovornosti, primarni zadatak kampanje jeste aktivno pokrenuti svest o bacanju viškova hrane, kako u običnim domaćinstvima, tako i velikim korporacijama.

Pridruži se i TI, poručuju iz kompanije.

Autor i foto: objektiv24.rs