Početna Gradske teme U Svilari miris peciva i zanimljive radionice povodom Svetskog dana komšija

U Svilari miris peciva i zanimljive radionice povodom Svetskog dana komšija

0

Šta je dobar komšija, koje su njegove osobine, šta on radi i kako izgleda, pokazaće najmlađi Novosađani iz vrtića „Dreamland“ koji će 31. maja u kulturnoj stanici Svilara u 11 sati crtati dobrog komšiju.

U 13 sati biće organizovano čišćenje parkića i kuvanje kotlića, a tokom čitavog dana, svako ko bude u prošao kroz Almaški kraj i posetio kulturnu stanicu, moći će da proba kreativna peciva sa motivima Svilare.

Tehniku tkanja i pravljenje proizvoda iz domaće radinosti svim zainteresovanima pokazaće, naše komšije iz Zone 021, članovi udruženja „Naše ruke“ iz Sremskih Karlovaca, čija radionica počinje u 15 sati.

Za dobar program pobrinuće se i udruženja iz komšiluka Svilare, pa će tako „Scream academy“ pokazati kako crtanje može biti i jedan vid terapije, kroz radionicu u kojoj svako može da učestvuje, sa početkom u 16 časova, a Društvo akvarelista Vojvodine organizovaće izložbu u 19 sati.

Ukoliko znate neku zanimljivu priču o vašem komšiluku iz Almaškog kraja, imate lepe uspomene koje biste podelili kako ne bi otišle u zaborav ili, sa druge strane, želite da se upoznate sa čarima Almaškog kraja onda bi trebalo da budete deo programa u Svilari od 17 sati kada će se pričati priče o tom delu grada.

Za dobar muzički program biće zadužen DJ Evernew od 19 časova.

Podsećamo, i u Kulturnoj stanici Eđšeg očekuje nas bogat program povodomk svetskog dana komšija, o čemu više možete pročitati OVDE.

Platforma „Budućnost Evrope“ obuhvata i izložbe, festivale, koncerte, pozorišne predstave i brojne druge aktivnosti. U fokusu su deca i mladi, koji imaju prilike da pronađu kulturne sadržaje shodno svojim interesovanjima, ali i da se uključe u kreiranje novih, drugačijih kulturnih sadržaja, da uče o evropskim vrednostima i pokažu na koji način mogu da doprinesu kreiranju autentične kulturne slike grada. U „Budućnost Evrope“ uključeno je više od 40 domaćih i stranih organizacija i kulturnih ustanova. Programi će trajati do 7. juna, a detaljne informacije možete pronaći na adresi: https://bit.ly/2JlW9MY.

Autor: NsHronika
Foto: Pixabay