Početna Gradske teme U toku infrastrukturno opremanje Gradskog groblja

U toku infrastrukturno opremanje Gradskog groblja

0

U okviru prve faze infrastrukturnog opremanja desetog i jedanaestog grobnog polja na Gradskom groblju, koje je trenutno u toku, biće izgrađene saobraćajnice u dužini od 1.280 metara.

Taj deo groblja biće opremljen i pratećom infrastrukturom i vodovodnom mrežom u dužini od 597 metara, kao i kanalizacionom mrežom u dužini od 418 metara. Projektno-tehničkom dokumentacijom predviđena je etapna izgradnja grobnih polja.

Shodno projektnoj dokumentaciji, na desetom i jedanaestom grobnom polju planirano je postavljanja 2.322 grobna mesta klasičnog ukopa i 126 grobnica različitih kapaciteta. Ukupna vrednost prve faze investicionog opremanja Gradskog groblja iznosi 199.909.392,54 dinara, a rok za izvođenje radova je 180 dana.

U cilju proširenja i izgradnje novih grobnih polja, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, još 17. decembra 2021. godine je započela infrastrukturno opremanje Gradskog groblja, koje se nalazi na Rumenačkom putu 65. Ono je otvoreno je 1974. godine, kao multikonfesionalno i prostire se na oko 80 hektara i pejzažno je projektovano sa visokom zastupljenošću zelenila.

Izvor: Dnevnik
Foto: JKP “Lisje”