Početna Gradske teme U toku istraga zbog bahate vožnje kamiona koji je zamalo pregazio bicikliste...

U toku istraga zbog bahate vožnje kamiona koji je zamalo pregazio bicikliste na nasipu kod Begeča

0

Vozač kamiona koji je, bahatom i brzom vožnjom po nasipu na deonici Begeč-Čelarevo, sredinom oktobra zamalo pregazio bicikliste, identifikovan je i protiv njega i vlasnika firme “Elita Coop” iz Bačke Palanke u toku je istraga nadležnih vodoprivrednih organa.

Da li je ovo teretno vozilo, koje bez dozvole ne sme da se kreće nasipom, istu imalo nije poznato jer u nadležnom Vodoprivrednom društvu “Dunav” ćute na pitanja novinara.

Dozvolu nisu izdale “Vode Vojvodine”, ali ni “Šajkaška”, koja upravlja oblašću do ove deonice, potvrđeno je u oba preduzeća za “021” portal.

Novosađanka Dragana Arsić prijavila je ugrožavanje bezbednosti policiji kad je, vozeći bicikl do Čelareva putem koji je predviđen za bicikliste i vozila sa dozvolom, jedva izbegla da je udari vozač kamiona. On nije usporio ni kada je bilo vrlo jasno da je uočio bicikliste, već je u poslednjem trenutku zaokrenuo volan i bahato projurio dalje do svoje destinacije.

Iako na pitanja novinara ni nakon skoro 10 dana ne odgovaraju u policiji, odgovore je dobila Arsićeva. Kako joj je saobraćajna policija poručila, identifikovan je vozač, a kompletna dokumentacija je prosleđena “Vodama Vojvodine”.

U “Vodama Vojvodine” kažu da su upoznati sa slučajem i da preduzimaju sve što je u njihovoj nadležnosti.

– Kretanje po kruni nasipa na deonici od Futoga do Čelareva dozvoljeno je službama JVP “Vode Vojvodine” koje se bave poslovima održavanja, nadzora, uzgoja šuma i ostalim stručnim službama koje imaju potrebe da se pojave na tom sektoru (delu) nasipa. Kretanje po nasipu je dozvoljeno i vodoprivrednim preduzećima koja se bave održavanjem nasipa – za deonicu Futog – Begeč, Vodoprivrednom preduzeću “Šajkaška” Novi Sad, a za deonicu Begeč – Čelarevo, Vodoprivrednom preduzeću “Dunav” Bačka Palanka. Izuzev prethodno navedenih, niko više ne bi trebalo da se pojavi na nasipu motornim vozilom – poručuju u “Vodama Vojvodine”.

U preduzeću napominju da Zakon o vodama jeste prekršen, te da na deonici postoji znak za zabranu saobraćaja, izuzev za bicikliste i vozila sa posebnom dozvolom.

– Napominjemo da je zaštita krune nasipa urađena radi lakšeg kretanja službi za odbranu od poplava i službi za održavanje nasipa. Kruna nasipa koristi se i kao biciklistička staza, a posebne saglasnosti za korišćenje nasipa daju se samo u specifičnim slučajevima kada se proceni da je to neophodno i ukoliko ne ugrožava bezbednost nasipa – naglašavaju u “Vodama Vojvodine”.

Više o ovom incidentu saznajte OVDE.

Izvor: 021
Foto: Printscreen