Početna Gradske teme U toku je prijavljivanje za prve susrete u “Školi za trudnice”

U toku je prijavljivanje za prve susrete u “Školi za trudnice”

0

U toku je prijavljivanje za prve susrete u “Školi za trudnice”, čiji je očekivani termin porođaja od 5. marta do 5. aprila 2023. godine.

Škola za trudnice obuhvata psihofizičku pripremu trudnica za porođaj počevši od 28-32. nedelje gestacijske starosti pa sve do samog porođaja.

Radi se u malim grupama koje broje do 15 trudnica. Obuku vrše više strukovne ili više medicinske sestre i viši fizioterapeut. Termini se dogovaraju sa zaposlenima i održavaju 2-3 puta nedeljno. Odvojeno se sprovode teorijski i praktični deo pripreme.

Prijavljivanje je moguće putem sajta, telefonom na broj 4879-574 i 4879-651, od 07.00 do 08.00 časova, od 13.30 do 14.00 časova i od 19.30 do 20.00 časova ili ličnim dolaskom na adresu Almaška 4.

Teorijski deo pripreme se izvodi putem predavanja u vezi tema koje se odnose na trudnoću, porođaj i period posle porođaja u prvih 6 nedelja.
Na praktičnom delu psihofizičke pripreme sprovodi se nekoliko vrsta vežbi. U pitanju je kondicioni trening za trudnice koji ima za cilj da spreči komplikacije i doprinese da se trudnica oseća bolje i lakše iznese trudnoću, a pored toga vrši se obuka tehnikama disanja, spuštanja bebe i napinjanja, koje će olakšati porođaj prirodnim putem.

Na časovima se trudnice upoznaju sa uslugama koje su im na raspolaganju u drugim službama (patronaža, stomatološka služba), i drugim zdravstvenim centrima (klinika za ginekologiju i akušerstvo), ali i aktuelnim temama koje su u skladu sa ciljanom grupom. Budući očevi se takođe upoznaju sa pratećim temama kroz posebna predavanja.

Izvor: gradskeinfo.rs
Foto: Pixabay