Početna Gradske teme U toku prijave za Školu za bake i deke

U toku prijave za Školu za bake i deke

0

Dom zdravlja Novi Sad poziva sve zainteresovane da se upišu u njihovu Školu za bake i deke koja će biti sastavni deo budućeg Gradskog centra za unapređenje reproduktivnog zdravlja uz pomoć sredstava koje je obezbedio Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i Grad Novi Sad.

Cilj Škole za bake i deke je unapređenje zdravlja porodice koja je osnovna ćelija svakog društva i koja je u savremenom trenutku izložena mnogostrukim uticajima.

Škola je organizovana u dva dana:

1. dan: Predavanja će držati lekar specijalista interne medicine i zdravu ishranu i psiholog sa temama: Upoznavanje sa osobinama normalnog starenja. Strategije za prevazilaženje psiholoških teškoća koje nosi treće životno doba. Sačinjavanje zdravog obroka za celu porodicu.

2. dan: Predavanja će održati lekar specijalista socijalne medicine i patronažna sestra sa temama: Izazovi, mogućnosti i šanse savremenih baka i deka. Upoznavanje sa savremenim izazovima odrastanja dece. Bezbednost dece u kućnim uslovima.

Roditelji sadašnjih ili budućih roditelja (naše bake i deke) su nezaobilazna međugeneracijska spona u vertikali koju čine tri generacije. Bake i deke su neprocenjivi resurs koji svojim iskustvom u podizanju dece mogu da pomognu budućim i mladim roditeljima (svojoj deci) kao i svojoj unučadi. Veliki deo roditelja se u čuvanju dece, dok su oni na poslu, oslanja u potpunosti ili delimično na tzv. baka /deka servis.

Kako bi povećali znanje i veštine deka i baka za čuvanje dece (bezbednost, pravilna ishrana i nega deteta, postupanje u određenim zdravstvenim stanjima) ali i u pružanju informacija i usvajanja znanja i veština koje su potrebne za zdravu starost u fizičkom, psihičkom i socijalnom smislu, osnivamo Školu za bake i deke.

Poštovani sugrađani, buduće i sadašnje bake i deke, prijavite se za Školu za bake i deke na broj: 021/66-16-360 i 021/48-79-862.

Predavanja će se održavati u Upravnoj zgradi Doma zdravlja “Novi Sad“ na Bulevaru cara Lazara br. 75, u poslepodnevnim ili večernjim terminima u toku novembra i decembra.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay