Početna Gradske teme U toku rekonstrukcija parkinga na Bulevaru oslobođenja

U toku rekonstrukcija parkinga na Bulevaru oslobođenja

U narednih 60 radnih dana biće rekontruisana parking mesta na Bulevaru oslobođenja, od Bulevara Jaše Tomića do ugla sa Bulevarom Kralja Petra, sa obe strane. JKP “Parking servis” taj deo radova finansiraće iz sopstvenih sredstava, a razlog je oštećen parking.

Ipak, za rešenje nedostatka parking mesta, a to je izgradnja podzemnih garaža, moraćemo još da se strpimo.

I pored nedostatka parking mesta, građani su izbegavali parkiranje duž Bulevara oslobođenja, plašeći se da, zbog uzdignutog asfalta, ne oštete automobile.

Za nešto više od dva meseca, taj problem će biti rešen, nakon završene rekonstrukcije tog dela parkinga.

– Razlog za to je što su ta mesta u lošem stanju, drveće je uradilo svoje, atmosferske prilike su godinama radile svoje, tako da smo primetili da određen broj parkirališta bude, uz opšti nedostatak parking mesta, često prazan, i da ljudi ne mogu da parkiraju svoj automobil zato što zato što je to parking mesto rizično za njihov automobil – kaže Radovan Jeknić, JKP “Parking servis”.

– Onda ćemo nastaviti od proleća, sigurno od Kralja Petra II, pa dalje pa sve do Mosta slobode – dodaje on.

Sledeće godine u planu je i renoviranje parkirališta u Radničkoj ulici. Ipak, rekonstrukcija parking prostora ne rešava hroničan problem nedostatka prostora za parkiranje. I toga su svesni u nadležnom preduzeću.

– Parking servis je počeo da radi pre 12 godina. Od tada pa do danas imamo oko 35-40 hiljada automobila više u gradu, a neki broj parking mesta je isti, malo drugačije organizovan, bolje ja se nadam, što znači garaža bi bilo to idealno rešenje koje bi svima nama omogućilo da se na jednom malom prostoru parkiramo veliki broj automobila – kaže Jeknić.

Podzemna garaža, koja bi trebalo da se izgradi u narednih godinu, dve, rasteretiće saobraćaj, a samim tim, lakše će se dolaziti do slobodnog mesta za parkiranje automobila.

Ivor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay