Početna Gradske teme U Veterniku oko 100 ulica čeka na asfaltiranje

U Veterniku oko 100 ulica čeka na asfaltiranje

0

Oko 50 odsto ulica u Veterniku još uvek nije asfaltirano, a kao razlog za to nadležni navode nedostatak kanalizacije, te nerešene imovinsko-pravne odnose.

– U planu je da se, kad se poboljšaju vremenski uslovi, od sredine marta, urede pojedine ulice u Veterniku – kaže predsednik tamošnje mesne zajednice Nedeljko Klisurić, navodeći da će uskoro napraviti spisak svih ulica koje čekaju asfaltiranje. – U zavisnosti od novca, određen broj ulica će u ovoj godini biti asfaltiran. Nama je, pak, kanalizacija prioritet zbog čega nismo mogli da pristupimo pojedinim ulicama.

Iako u nekim ulicama nisu rešeni imovinsko-pravni odnosi, Klisurić se nada da će sa resornom Gradskom upravom pronaći model uz pomoć kojeg bi ulice mogle da se urede, a tek nakon toga da se reši i neophodna dokumentacija.

– U planu je da izgradimo više od 13 kilometara kanalizacione mreže i samo je pitanje vremena kada ćemo početi s radovima – kaže on i dodaje da Veternik ima oko 200 ulica, 80 više od Futoga koji je najveća mesna zajednica. – Uredićemo dva dečja igrališta, semafor na uglu Ulice Sonje Marinković i Novosadskog puta, uradićemo rasvetu u nekoliko ulica, kao i stazu u Ulici kralja Petra Prvog. Jedna od većih investicija biće i poboljšanje uslova snabdevanja vodom.

Od septembra prošle godine uvedene su nove autobuske linije – 51A i 51B, koje su povezale to mesto sa Sajlovom, a kako predsednik Mesne zajednice Veternik kaže, pojačan broj polazaka dodatno bi poboljšao vezu sa Novim Sadom.

Izvor: Tanjug/Dnevnik
Foto: PIxabay