Početna Gradske teme U Vojvodini 812 novozaraženih, procena je da broj aktivnih slučajeva opada

U Vojvodini 812 novozaraženih, procena je da broj aktivnih slučajeva opada

0

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 812 novih slučajeva korona virusa, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu Instituta, najveći broj novozaraženih je registrovan u Novom Sadu, 186, a situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku broj aktivnih slučajeva u Vojvodini je 37.964, a Institut procenjuje da je taj broj daleko veći, ali da broj aktivnih slučajeva opada.

Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 11.583, sledi Zrenjanin sa više od 3.300, Pančevo sa više od 2.500, Subotica sa više od 2.000, Bačka Palanka sa više od 1.700, Kikinda sa više od 1.300, Vrbas, Žabalj i Ruma sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Institut upozorava da je zdravstveni sistem i dalje u izuzetno teškoj situaciji, a epidemiološku situaciju u Vojvodini ocenjuje kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

U domovima za stare i ustanovama soc. zaštite 2.494 zaraženo

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji zaraženo je 1.659 korisnika i 835 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupno je izlečeno 2.950 korisnika i 1.190 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite.

Korisnici za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji ta opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay