Početna Gradske teme U Vojvodini oko 3.000 obolelih od kovida, najviše u Novom Sadu

U Vojvodini oko 3.000 obolelih od kovida, najviše u Novom Sadu

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao nepovoljnu, ali sa tendencijom poboljšanja.

Trenutno je u Vojvodini od kovida-19 bolesna 3.021 osoba. Najviše obolelih je u Novom Sadu – 1.374.

“Tokom prethodne nedelje i vikenda registrovan je dalji pad broja novozaraženih u odnosu na prethodni period i ovaj trend se nastavlja treću nedelju zaredom. Među obolelima, tokom prethodne nedelje, dominira radno aktivno stanovništvo”, navode u Institutu.

Dodaju da je prethodne nedelje ponovo registrovana široka rasprostranjenost virusa na teritoriji pokrajine, što ukazuje na potrebu primene mera zaštite i u narednim nedeljama.

Nepovoljna epidemiološka situacija registrovana je na teritoriji Novog Sada, Vrbasa, Bača, Temerina, Beočina, Titela, Kikinde, Bačke Palanke, Subotice, Bačke Topole, Bečeja i Kule. Iako se u najvećem broju vojvođanskih opština registruje trend pada broja obolelih, epidemiološka situacija se i dalje ocenjuje kao nesigurna.

Podsećamo da od 20. jula Institut za javno zdravlje Vojvodine izveštaje o broju obolelih od kovida u Vojvodini i Novom Sadu objavljuje samo jednom nedeljno.

Izvor: 021
Foto: Pixabay