Početna Gradske teme U vrtićima PU “Radosno detinjstvo” zaraženo šestoro zaposlenih

U vrtićima PU “Radosno detinjstvo” zaraženo šestoro zaposlenih

0

U PU „Radosno detinjstvo“ otkriveno je šest slučajeva zaraženih koronavirusom kod zaposlenih, a od juče, u svim vrtićima PU „Radosno detinjstvo“ na snazi je nova mera koja podrazumeva da roditelji ne ulaze u objekte vrtića, već da decu predaju osoblju, na ulazu. Ta mera se sprovodi na preporuku Instituta za javno zdravlje Vojvodine, kako bi se izbegle gužve unutar vrtića.

U pojedinim osnovnim i srednjim školama nekoliko učenika je u samoizolaciji iz predostrožnosti jer su bili u kontaktu sa zaraženim osobama. U Osnovnoj muzičkoj školi „Josip Slavenski“ i u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Petrovaradinu, u kojima su prošle nedelje pojačane mere zaštite zbog registrovanih slučajeva virusa nema povećanja broja zaraženih.

– Mi smo u svakodnevnoj komunikaciji sa nadležnima iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine čije preporuke slušamo i sprovodimo, kao i sa predstavnicima Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola i Školske uprave koji nas redovno informišu o stanju u svojim ustanovama. Nastavićemo da izveštavamo javnost o situaciji u vrtićima, osnovnim i srednjim školama sa teritorije Grada, a Gradska uprava za obrazovanje je u budžetu za ovu godinu izdvojila dodatna sredstva za zaštitnu opremu i dezinfekciju, za potrebe obrazovnih ustanova – kaže članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić i dodaje da će o epidemiološkoj situaciji u školama i vrtićima javnost biti blagovremeno obaveštavana.

Izvor: novisad.com
Foto: PIxabay