Početna Gradske teme Učenici u Novom Sadu na testiranju zbog sumnje na virus korona, negativan...

Učenici u Novom Sadu na testiranju zbog sumnje na virus korona, negativan nalaz đaka iz Iriga

U više škola u Novom Sadu i okolini učenici i nastavno osoblje su na ispitivanju zbog sumnje na zarazu virusom korona, jer su bili u kontaktu sa zaraženima. Potvrđeno je da je đak iz Iriga negativan na virus korona.

Iako nema zvaničnih potvrda svih informacija koje se mogu čuti, ispituju se kontakti učenika i nastavnog osoblja iz OŠ “Jovan Popović”, OŠ “Jožef Atila”, Srednje medicinske škole, Gimnazije “Isidora Sekulić”, Mašinske škole i OŠ “Miroslav Antić” u Futogu, ali i dve škole u Sremu.

Iz nezvaničnih izvora, za “021” je rečeno da su deca iz OŠ “Jovan Popović” bila na takmičenju u Hrvatskoj u Puli gde su bili kontaktu sa osobom kojoj je dijagnostifikovana zaraza virusom korona. Ova deca su potom bila u kontaktu sa dvoje dece iz Srednje tehničke škole iz Rume, kao i sa detetom iz Srednje stručne škole “Borislav Mihajlović Mihiz” u Irigu.

Informacije da su pojedina deca u karantinu potvrdili su u školi “Jovan Popović” obaveštenjem na ulazu u kojem se navodi da je trenutno četvoro dece na ispitivanju. U pitanju su učenici prvog razreda, a testiranja su rađena na zahtev roditelja.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay