Početna Gradske teme Učenicima Osnovne škole “Dositej Obradović” podeljene knjižice “Pismo đaku”

Učenicima Osnovne škole “Dositej Obradović” podeljene knjižice “Pismo đaku”

0

osnovna-skola-dositej-obradovic-novi-sad-slika-skole

Učenicima drugih razreda Osnovne škole “Dositej Obradović” u Novom Sadu danas su podeljene knjižice “Pismo đaku”, posvećene bezbednosti u saobraćaju i namenjene njihovom uzrastu.

Član Gradskog veća Novog Sada zadužen za obrazovanje Vladimir Jelić je tom prilikom istakao da pažnja koja se obraća na đake i njihovu bezbednost treba uvek da bude aktuelna, a ne samo u septembru.

Početkom svake školske godine dele se žute marame, organizuju se akcije za prvake i apeluje se na vozače da vode računa o bezbednosti u saobraćaju. Gradska uprava za obrazovanje na ovaj nacin akciju produžava u kampanju, kojom se obraćamo i đacima drugih razreda, sa jednom sveobuhvatnom i zanimljivom knjižicom, koja je prilagođena njihovom uzrastu“, rekao je Jelić.

On je kazao da je za današnju akciju odabrana OŠ “Dositej Obradović”, jer je nedavno jedna učenica te škole nastradala na pešačkom prelazu, na putu od kuće do škole.

Grad Novi Sad ovim putem šalje poruku da je važno raditi na prevenciji saobraćajnih nesreća i edukaciji najmlađih, koji su i najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju“, naglasio je Jelić.

Predsednica Centra za bezbednost saobraćaja Marijana Jovanović, koja je i autorka publikacije “Pismo đaku”, rekla je da je jednako važno da se edukuju učenici, ali i da se u ceo proces uključe i gradske institucije.

Podrška Gradske uprave za obrazovanje ovom projektu je od velikog značaja, jer grad na taj način pokazuje odgovornost i pridavanje pažnje najmlađima“, rekla je Jovanović dodajući da je knjižica “Pismo đaku” način da se deci njihova prava i obaveze u saobraćaju predstave na prigodan način i da se kroz priču i ilustracije edukuju i budu bezbedniji.

Knjižice je pripremio i štampao Centar za bezbednost saobraćaja, uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada, a podeli knjižica u OŠ “Dositej Obradovic” prisustvovala je i načelnica Gradske uprave za obrazovanje Lidija Tomaš.

Autor: Tanjug