Početna Gradske teme Udruženje roditelja prevremeno rođene dece doniralo neonatologiji novi nameštaj

Udruženje roditelja prevremeno rođene dece doniralo neonatologiji novi nameštaj

0

Udruženje roditelja prevremeno rođene dece Optimistik odlučilo je da za dalje dolaske prevremeno rođene dece u Dečju bolnicu, njihove roditelje i medicinsko osoblje, donira nov nameštaj.

Akciju su pokrenuli pre godinu dana, ali je pandemija koronavirusa otežala njenu realizaciju. Dragana Rapaić Popov, iz Udruženja Optimistik, izjavila je da su se svi rado odazvali njihovoj akciji i da je u njoj prikupljeno 6.000 evra.

– Svi su odmah rekli “Da, hoćemo! Da, možemo!”. Mnogo firmi i pojedinaca su nam pomogli. Obezbedili smo nameštaj neonatološkoj jedinici, komode koje su za pacijente koje su pored inkubatora, gde se ostavljaju stvari neophodne pacijentu, ormare gde se odlažu sve stvari koje su za svu decu, a sve je to u našoj boji, ljubičastoj. Ulepšali smo prostor koji nama roditeljima mnogo znači, ali smo olakšali i doktorima rad – naglasila je Dragana.

Ovo nije prva akcija koju je ovo udruženje napravilo. Njihova zamisao o sobi za maženje je ostvarena, gde majke i bebe mogu odmah da ostvare dodir kože na kožu, donirali su mnogo instrumenata i gnezda za inkubatore, istakla je za naš portal sagovornica.

– Na odeljenju neonatologije smo svi kao jedna porodica. Ima tu i uspona i padova, ali smo svi jedni drugima podrška. Bez divnih medicinskih radnika i doktora ne bismo mogli ništa, oni su nama i u akcijama velika podrška – rekla je Dragana.

Mali divovi koji mogu u srce stati imaće novi kutak u kojem će se i roditelji i medicinskom osoblje osećati bolje.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: Pixabay