Početna Gradske teme UDRUŽENJE UGOSTITELJA NOVI SAD: Nove mere u ugostiteljskim objektima zbog širenja koronavirusa

UDRUŽENJE UGOSTITELJA NOVI SAD: Nove mere u ugostiteljskim objektima zbog širenja koronavirusa

0

Usled novonastale situacije i povećanog broja zaraženih virusom COVID-19, a u cilju pojačavanja preventivnih mera za bezbedan i zdrav rad kao i sprečavanja širenja zarazne bolesti u ugostiteljskim objektima na teritoriji grada Novog Sada, Udruženje ugostitelja Novog Sada “UGONS 1946” na proširenoj sednici donelo je sledeći zaključak.

Svi članovi udruženja treba da se pridržavaju propisanih preporuka i mera od strane kriznog štaba i to:

1. nastavak organizovanog procesa rada čime se obezbeđuju mere zaštite u vidu dezinfekcije prostorija, mobilijara, uređaja i pribora za rad, postavljanja dezobarijera na ulazima, održavanja potrebne distance, korišćenja dezinfekcionih sredstava…

2. obavezno nošenje maski ili zaštitnih vizira tokom kretanja kroz zatvoren prostor

3. postavljanje obaveštenja na ulazima u bašte i lokale o obaveznom nošenju zaštitnih maski

4. na ulazu u lokale koji imaju veliku frekvenciju gostiju ( noćni klubovi, koncept barovi, pabovi i sl. ) obavezno merenje telesne temperature.

“Ovim saopštenjem apelujemo i na svakog gosta naših lokala, da svest svakog pojedinca mora biti na visokom nivou, jer jedino na taj način, zajednički , možemo održavati bezbedan boravak u našim lokalima i pružati najbolju uslugu u ovakvim okolnostima, kako bismo izbegli za krajnju posledicu ponovno zatvaranje ugostiteljskih objekata”, navodi se u saopštenju Udruženja ugostitelja Novi Sad “UGONS 1946”.

Izvor: NSU
Foto: Pixabay