Početna Gradske teme Ukinut kontrolni PCR test za izlazak iz karantina

Ukinut kontrolni PCR test za izlazak iz karantina

Ukinut je kontrolni PCR test nakon isteka izolacije od dve nedelje, naveli su u Domu zdravlja “Novi Sad” i dodali da je tako odlučio Institut “Batut”.

Naime, po prestanku karantina pacijent će biti pozvan od strane lekara iz kovid ambulanti Doma zdravlja “Novi Sad” sa terminom kada da dođe na kontrolu.

– Spisak pacijenata kojima se uskoro završava dvonedeljna izolacija dobijaćemo od Instituta za javno zdravlje Vojvodine i na osnovu njega pozivati pacijente na kontrolu. Ovim potezom želimo da obezbedimo maksimalnu sigurnost svim pacijentima koji dolaze u naše objekte, tako što će oni koji su bili u izolaciji biti pregledani u kovid ambulantama i neće biti u kontaktu sa ostalima – navode u Domu zdravlja.

S obzirom na to da se nakon izolacije neće raditi PCR testiranje, lekarski izveštaj će umnogome zavisiti od izjave pacijenta: kako se trenutno oseća, da li ima tegobe.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi podsećaju da je od važno da tom prilikom daju tačne podatke na osnovu kojih će lekar ukinuti karantin, jer svaki netačan i namerno prikriven podatak o zdravstvenom stanju može povlačiti za sobom i odgovornost.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay