Početna Gradske teme Uklonjeno 107 havarisanih i neregistrovanih vozila u Novom Sadu

Uklonjeno 107 havarisanih i neregistrovanih vozila u Novom Sadu

0

Parking servis prošle godine je, po nalogu saobraćajne inspekcije, uklonio 107 havarisanih i neregistrovanih vozila sa ulica Novog Sada.

Vlasnici ovakvih automobila sami su sklonili 95 vozila, a njih 12 uklonjeno je “paukom”, kažu za Novosti u ovom preduzeću.

Na parkiralištima uvek ima automobila koji ne samo da zauzimaju mesta za parkiranje, već i ostavaju ružnu sliku o našem gradu. Vozila koja građani sami ne uklone po nalogu inspektora, mi uklanjamo ‘paukom’, ali prethodno upozoravamo ‘zaboravne’ građane da sami sklone svoja vozila, kako se ne bi izložili dodatnim troškovima na ime transporta“, rekao je portparol preduzeća Radovan Jeknić.

Prilikom uklanjanja oštećenih i neregistrovanih vozila, na vozilu se ostavlja obaveštenje o potrebi da ono bude uklonjeno. Ovaj postupak može da traje i do 15 dana, a ukoliko se vlasnik ne pojavi u zakonskom roku, ono završava na licitaciji, a novac se uplaćuje u budžet grada.

Građani mogu i sami da prijave ako se na njihovom parkiralištu duže nalazi neko napušteno vozilo koje zauzima prostor i narušava izgled stambenog prostora. Ukoliko upozorenje nesavesnom vozaču ne urodi plodom, na scenu stupa “pauk”.

Za napuštanje automobila propisana je kazna od 8.000 dinara za građane, 16.000 dinara za preduzetnike, a za pravna lica iznos kazne se kreće od 100.000 do milion dinara.

Izvor: Novosti
Foto: Parking servis