Početna Gradske teme Ukupno 25 obolelih od virusa korona u KCV-u, nulti pacijent otpušten na...

Ukupno 25 obolelih od virusa korona u KCV-u, nulti pacijent otpušten na kućno lečenje

Nulti pacijent u Republici Srbiji, kod koga 6. marta potvrđeno da je oboleo od virusa korona (COVID-19), posle neophodnog perioda lečenja u Kliničkom centru Vojvodine, u toku današnjeg dana je u dobrom opštem stanju, otpušten na dalje kućno lečenje i oporavak.

U pitanju je četrdesetrogodišnji muškarac iz Bačke Topole.

Ovo je treći pacijent koji se lečio u KCV od virusa korona, a koji je otpušten na kućno lečenje.

Ukupno 25 pacijenata hospitalizovano je na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine zbog virusa korona, a njih četvoro je u teškom stanju. To četvoro je na respiratoru, a svi pacijenti su pod 24-očasovnim nadzorom stručnjaka, navode u Pokrajinskoj vladi.

U Vojvodini je prethodnog dana na virus korona testirano ukupno 57 osoba – 44 je imalo negativan, a 13 pacijenata pozitivan rezultat.

U Klinički centar Vojvodine je u toku prethodne noći stiglo 20 novih respiratora koje je poslala Vlada Srbije, dodaju u Pokrajinskoj vladi.

U Srbiji je, prema podacima prezentovanim u petak u 15 časova, ukupno 528 registrovanih slučajeva virusa korona, a osmoro građana je preminulo. Za 62-ogodišnjeg pacijenta iz Šapca zvaničnici daju različite informacije, te nije poznato da li je i on žrtva virusa korona.

Autor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay