Početna Gradske teme “Ulice protiv fašizma” danas po 15. put

“Ulice protiv fašizma” danas po 15. put

ulice-protiv-fasizma-2015-jpg_660x330

U subotu 7. novembra u klubu Fabrika, prostoru Studentskog kulturnog centra Novi Sad, održaće se jubilarni, 15. po redu festival „Ulice protiv fašizma“. Ove godine festival će u potpunosti biti posvećen izbeglicama sa Bliskog Istoka koje već mesecima prolaze kroz našu zemlju na svom putu ka boljem životu u Evropi. Celokupan prihod od prodaje ulaznica biće prosleđen upravo njima, a pored toga u Društvenom centru, prostoru koji se takođe nalazi u Kineskoj četvrti, istog dana u periodu od 12 do 20 časpova će se prikupljati pomoć –  sredstava za higijenu, zimska odeća, obuća i ćebad.

O uzrocima i posledicama izbegličke krize govoriće aktivisti Sanja Burlović (Zagreb), Srđan Papić-Đurić (Zrenjanin), Miloš Perović (Novi Sad) i Baršonj Žolt ( Budimpešta).

Jubilarni, petnaesti po redu festival “Ulice protiv fašizma” osim tradicionalnog, koncertnog dela festivala, tokom dana organizuje i grafitiranje u Kineskoj četvrti.

Na koncertu će nastupiti neki od trenutno najpopularnijih lokalnih i regionalnih izvođača: Debeli Precjednik, Madred, Saša 21, Lazarath i Fiskalni Račun.

Karte za koncert se mogu kupiti na dan festivala u Fabrici, od 17 do 20 sati po ceni od 400 dinara do 20 časova, a nakon toga cena je od 500 dinara.

Program festivala:

12:00 Graffiti jam u Kineskoj četvrti

17:00 Tribina “Egzodus XXI veka – uzroci i posledice izbegličke krize”

20:00 Humanitarni koncert

Autor: nshronika.rs