Početna Gradske teme Umesto trščara i parka, niče kompleks solitera u Kraljevića Marka

Umesto trščara i parka, niče kompleks solitera u Kraljevića Marka

kraljevica marka projekat galens 5

Kuće trščare u Ulici Kraljevića Marka uskoro će zameniti betonski kompleks solitera, a nacrt projekta dospeo je u javnost putem sajta NSbuild koji se bavi praćenjem gradnje u Novom Sadu.

Podsetimo, novosadske vlasti prošle godine odlučile su da se skine zaštita sa kuća trščara i promenile plan tako da se umesto najstarijih kuća u Vojvodini i predviđenog parka dozvoli izgradnja zgrada do devet spratova.

Proteklih meseci sve parcele kupila je firma Galens, Novosađanima poznata po rušenju zgrade Komunalne banke u Narodnih heroja radi gradnje solitera od 13 spratova i zgrade od preko 40.000 kvadrata, i sada se čeka da tu počne gradnja.

Mada do sada nije bilo informacija kako će izgledati kompleks koji će nići na mestu trščara, ono što se vidi iz projekta koji je predstavio NSbuild, jeste da sledi gradnja potpuno betonskog kompleksa sa nekoliko osmospratnica i devetospratnica od više desetina hiljada stambenih kvadrata.

Za sada nije poznato kada će početi izgradnja, a nezvanične informacije govore da bi to trebalo da se desi do kraja godine nakon što se sruše trščare.

Izvor: 021.rs
Foto: 021.rs/Galens